David Patrick Kelly

yhdysvaltalainen näyttelijä

David Patrick Kelly (s. 23. tammikuuta 1951 Detroit, Michigan[1]) on yhdysvaltalainen elokuvissa ja televisiosarjoissa esiintynyt näyttelijä. Hän on esiintynyt pääosassa Walter Hillin ohjaamassa kulttimainetta nauttivassa elokuvassa Soturit (The Warriors, 1979). Kelly on myös tunnettu yhteistyöstään elokuvaohjaaja Spike Leen kanssa elokuvissa Malcolm X (1992), Crooklyn (1994) ja Chi-Raq (2015), ja David Lynchin kanssa elokuvassa Villi sydän (1990) sekä televisiosarjassa Twin Peaks (1990-91) ja sen kolmannessa tuotantokaudessa Twin Peaks: The Return (2017). Lisäksi Kelly on näytellyt mm. elokuvissa 48 tuntia (1982), Commando (1985), Ford Fairlane (1990), The Crow (1994) ja Last Man Standing (1996).[2]

David Patrick Kelly
St.Jude .jpg
Henkilötiedot
Syntynyt23. tammikuuta 1951 (ikä 71)
Detroit, Michigan, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
www.davidpatrickkelly.com
IMDb
Elonet

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1979 Soturit The Warriors Luther
1982 48 tuntia 48 Hrs Luther Kelly
1985 Commando Sully
1990 Villi sydän Wild at heart 'Dropshadow'
Ford Fairlane (elokuva) The Adventures of Ford Fairlane Sam
1992 Malcolm X Mr. Ostrowski
1994 Crooklyn Tony 'Tony Eyes' / Jim
The Crow 'T-Bird'
1996 The Funeral Michael Stein
Last Man Standing Doyle
2001 K-PAX Howie
2005 Luunmurskaajat The Longest Yard Unger
2006 Isiemme liput Flags of Our Fathers Presidentti Harry S. Truman
2014 John Wick Charlie-siivooja
2015 Chi-Raq Kenraali King Kong
2017 John Wick: Chapter 2 Charlie-siivooja

LähteetMuokkaa

  1. David Patrick Kelly Discogs. Viitattu 27.8.2022. (englanniksi)
  2. David Patrick Kelly - Rotten Tomatoes www.rottentomatoes.com. Viitattu 27.8.2022. (englanniksi)