Daniel Haaksman

saksalainen muusikko

Daniel Haaksman (s. 1968)[1] on Berliinissä asuva saksalainen DJ, tuottaja, toimittaja ja levy-yhtiön johtaja.

Daniel Haaksman
Henkilötiedot
Syntynyt1968 (ikä 53–54)
Ammatti DJ, tuottaja, toimittaja, levy-yhtiön johtaja
Muusikko
Levy-yhtiöt Man Recordings
Aiheesta muualla
Kotisivut

Julkaistessaan kokoelma-albuminsa Rio Baile Funk Favela Booty Beats vuonna 2004 hän esitti Rio de Janeiron faveloiden musiikin kansainväliselle yleisölle ensimmäistä kertaa.[2]

Vuonna 2005 Haaksman perusti Man Recordings -levy-yhtiön, joka on julkaissut useita julkaisuja artisteilta kuten Diplo, Schlachthofbronx, Crookers, Bert on Beats ja Haaksmanilta itseltään sekä brasilialaisilta artisteilta kuten Deize Tigrona, João Brasil, Lovefoxxx, Marina Gasolina tai Edu K.[2]

Haaksman itse on julkaissut muun muassa useita EP-levyjä, studioalbumeita sekä remixejä. DJ:nä hän on matkustanut ympäri maailmaa ja esiintynyt useissa yökerhoissa, festivaaleissa ja tapahtumissa.[2]

Vuosina 2013–2016 Haaksman isännöi viikoittaista radio-ohjelmaa Luso FM saksalaisella radiokanavalla WDR Funkhaus Europa. Hän myös kirjoittaa musiikkitoimittajana useille saksankielisille lehdille.[2]

Vuonna 2016 Haaksman julkaisi toisen albuminsa African Fabrics.[2]

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  • 2009: Rio Baile Funk Breaks (DJ Sandrinhon ja DJ Bewaren kanssa) (Man Recordings)
  • 2011: Rambazamba (Man Recordings)
  • 2012: More Rambazamba (Man Recordings)
  • 2016: African Fabrics (Man Recordings)

Kokoelma-albumitMuokkaa

  • 1999: V.A. Dub Infusions 1989–1999 (Best Seven)
  • 2001: V.A. More Dub Infusions (Best Seven)
  • 2004: V.A. Rio Baile Funk Favela Booty Beats (Essay Recordings)
  • 2006: V.A. More Rio Baile Funk Favela Booty Beats (Essay Recordings)
  • 2009: V.A. Bossa Do Morro (Universal Germany)

SingletMuokkaa

  • 2008: ”Who’s Afraid of Rio?” feat. MC Jennifer (Man Recordings, Man 031)
  • 2008: ”Who’s Afraid of Remix?” (Man Recordings, Man 033)
  • 2009: ”Gostoso” EP (Man Recordings, Man 039)
  • 2009: ”Gostoso” Remix (Man Recordings, Man 041)
  • 2010: ”Hands Up EP” (Man Recordings, Man 049)
  • 2011: ”Rap Da Silva” EP feat. Bani Silva (Man Recordings, Man 058)
  • 2011: ”Copabanana” EP (Man Recordings, Man 059)
  • 2012: ”Paragon” ft. Wildlife! (Man Recordings, Man 068)
  • 2013: ”Lemba” ft. Coréon Dú (Man Recordings, Man 077)
  • 2013: ”Lemba Remix” ft. Coréon Dú (Man Recordings, Man 079)
  • 2013: ”Toma Que Toma” (Man Recordings, Man 081)
  • 2014: ”Split Screen” ft. Dre Skull (Man Recordings, Mix Pak, Man 083)
  • 2015: ”Sabado” ft. Bulldozer (Man Recordings, Man 086)
  • 2016: ”Rename the Streets” (Man Recordings, Man 091)
  • 2016: ”Akabongi” ft. Spoek Mathambo (Man Recordings, Man 093)
  • 2017: ”Capri Fruit” EP ft. Feadz (Man Recordings)
  • 2017: ”Fun Fun Fun / Aná Aná Aná” (Man Recordings)
  • 2017: ”Remixes 2008–2017” (Man Recordings)

LähteetMuokkaa

  1. LC Linked Data Service: Authorities and Vocabularies (Library of Congress) Kongressin kirjasto. Viitattu 19.3.2018. (englanniksi)
  2. a b c d e RA: Daniel Haaksman Resident Advisor. Arkistoitu 28.6.2018. Viitattu 28.6.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa