Cibo Matto

Cibo Matto oli yhdysvaltalainen yhtye. Sen perustivat kaksi japanilaista ekspatriaattia Yuka Honda ja Miho Hatori New Yorkissa vuonna 1994. Honda sävelsi yhtyeen kappaleet käyttäen syntetisaattoreita, kitaraa ja sampleria, Hatori kirjoitti sanoitukset ja lauloi tai räppäsi. Myöhemmin yhtyeessä soittivat myös Sean Lennon, Timo Ellis ja Duma Love. Cibo Matto hajosi kaksi albumia julkaistuaan vuonna 2001.

Cibo Matto yhdisteli musiikissaan muun muassa hip-hopia, rockia, jazzia ja bossa novaa. Nimi Cibo Matto on italiaa ja tarkoittaa "hullua ruokaa". Yhtye tulikin tunnetuksi ruoka-aiheisilla sanoituksillaan.

Cibo Matto on esiintynyt myös Buffy vampyyrintappaja -televisiosarjassa.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Viva! La Woman (1996)
  • Stereo ★ Type A (1999)

EP:tMuokkaa

  • Cibo Matto (1995)
  • Super Relax (1997)

SingletMuokkaa

  • Birthday Cake (1995)
  • Know Your Chicken (1996)
  • Working for Vacation (1999)
  • Moonchild (1999)
  • Spoon (1999)

KokoelmatMuokkaa

  • Pom Pom: The Essential Cibo Matto (2007)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.