Chris Pine

yhdysvaltalainen näyttelijä

Christopher Whitelaw ”Chris” Pine (s. 26. elokuuta 1980 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on esiintynyt romanttisissa komedioissa, kuten Prinsessapäiväkirjat 2 (2004) ja Just My Luck (2006). Hän on myös esittänyt James T. Kirkiä elokuvissa Star Trek, Star Trek Into Darkness ja Star Trek Beyond. Vuonna 2014 Pine näytteli Tuhkimon prinssiä Disneyn musikaalielokuvassa Into the Woods.[1]

Chris Pine
Chris Pine San Diegon Comic-Conissa 2016.
Chris Pine San Diegon Comic-Conissa 2016.
Henkilötiedot
Syntynyt26. elokuuta 1980 (ikä 41)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Merkittävät roolit Star Trek
Viisi legendaa
Star Trek Into Darkness
Jack Ryan: Shadow Recruit
Aiheesta muualla
www.chris-pine.org
IMDb
Elonet
Chris Pine vuonna 2009.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2004 Prinsessapäiväkirjat 2 The Princess Diaries 2: Royal Engagement Nicholas Devereaux
2005 Confession Luther Scott
2006 Aika luopua Surrender Dorothy Shawn
Just My Luck Jake Hardin
Blind Dating – pimeitä suhteita Blind Dating Danny
Smokin’ Aces Darwin Tremor
2008 Bottle Shock Bo Barrett
2009 Star Trek James T. Kirk
Carriers Brian
2010 Small Town Saturday Night Rhett Ryan
Quantum Quest: A Cassini Space Odyssey Dave (äänirooli)
Unstoppable Will
2012 Celeste & Jesse – aina yhdessä Celeste & Jesse Forever Rory Shenandoah
Keinoja kaihtamatta This Means War Franklin Foster
People Like Us Sam
Viisi legendaa Rise of the Guardians Pakkasukko (äänirooli)
2013 Star Trek Into Darkness James T. Kirk
Jack Ryan: Shadow Recruit Jack Ryan
2014 Into the Woods Tuhkimon prinssi
Kaameat pomot 2 Horrible Bosses 2 Rex Hanson
2015 Z for Zachariah Caleb
2016 Batman v Superman: Dawn of Justice Steve Trevor (valokuva)
Star Trek Beyond James T. Kirk
2017 Wonder Woman Steve Trevor
2018 Hyppy ajassa A Wrinkle in Time Alexander Murry
Outlaw King Robert Bruce
Spider-Man: Kohti hämähäkkiversumia Spider-Man: Into the Spider-Verse Peter Parker / Hämähäkkimies (Maa-TRN700)
2020 Wonder Woman 1984 Steve Trevor
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
2003 Teho-osasto ER Levine ”A Thousand Cranes”
Oikeuden puolesta The Guardian Lonnie Grandy ”Hazel Park”
C.S.I. Miami Tommy Chandler ”Extreme”
2004 American Dreams Joey Tremain ”Tidings of Comfort and Joy”
2005 Mullan alla Six Feet Under Sam Hoviak nuorena ”Dancing for Me”

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.