Avaa päävalikko

Chiwetel Ejiofor

brittiläinen näyttelijä

Chiwetel Ejiofor (s. 10. heinäkuuta 1977 Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta) on brittiläinen elokuva-, televisio- ja teatterinäyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa Solomon Northupin roolistaan elokuvassa 12 Years a Slave, josta hänet palkittiin parhaan miespääosan BAFTAlla. Hän sai roolistaan myös muun muassa Oscar-, Golden Globe- ja SAG-ehdokkuudet. Hän on näytellyt myös muun muassa elokuvissa Dirty Pretty Things, Serenity ja Ihmisen pojat. Ejiofor on saanut viisi Golden Globe -ehdokkuutta.

Chiwetel Ejiofor
Chiwetel Ejiofor TIFF 2015.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 10. heinäkuuta 1977 (ikä 42)
Forest Gate, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit 12 Years a Slave
Ihmisen pojat
Ehdokkuudet

Parhaan miespääosan Oscar
2013 12 Years a Slave

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1996 Deadly Voyage Deadly Voyage Ebow
1997 Amistad Amistad Ens. James Covey
1999 Greenwich Mean Time – elämä edessä G:MT – Greenwich Mean Time Rix
2002 Dirty Pretty Things Dirty Pretty Things Okwe
2003 Twelfth Night, or What You Will Twelfth Night, or What You Will Orsino
Rakkautta vain Love Actually Peter
2004 She Hate Me She Hate Me Frank Wills
Red Dust Red Dust Alex Mpondo
Melinda ja Melinda Melinda and Melinda Ellis
2005 Neljä veljeä Four Brothers Victor Sweet
Serenity Serenity The Operative
Slow Burn Slow Burn Ty Trippin
Kinky Boots Kinky Boots Lola
2006 Inside Man Inside Man etsivä Bill Mitchell
Ihmisen pojat Children of Men Luke
Tsunami: The Aftermath Tsunami: The Aftermath Ian Carter
2007 Talk to Me Talk to Me Dewey Hughes
American Gangster American Gangster Huey Lucas
2008 Redbelt Redbelt Mike Terry
2009 Endgame Endgame Thabo Mbeki
2012 2012 Adrian Helmsley
2010 Salt Salt Peabody
Tonight at Noon Tonight at Noon Lee / Evans
2013 Savannah Savannah Christmas Moultrie
12 Years a Slave 12 Years a Slave Solomon Northup
2014 Half of a Yellow Sun Half of a Yellow Sun Odenigbo
2015 Z for Zachariah Z for Zachariah Loomis
2016 Doctor Strange Doctor Strange Karl Mordo
2017 Mary Magdalene Mary Magdalene Pietari
2019 Leijonakuningas The Lion King Scar (äänirooli)
Poika joka valjasti tuulen The Boy Who Harnessed the Wind Trywell Kamkwamba

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.