Avaa päävalikko

Cameron Douglas Bright (s. 26. tammikuuta 1993 Victoria, Kanada) on kanadalainen näyttelijä. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Godsend (2004), Birth (2004), Thank You for Smoking (2005), Running Scared (2006), X-Men: Viimeinen kohtaaminen (2006) ja Ultraviolet (2006). Hän näytteli Alecia kolmessa Twilight-sarjan elokuvassa.

Cameron Bright
Cameron Bright vuonna 2012.
Cameron Bright vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Cameron Douglas Bright
Syntynyt 26. tammikuuta 1993 (ikä 26)
Victoria, Brittiläinen Kolumbia, Kanada
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2000
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Sisällysluettelo

BiografiaMuokkaa

YksityiselämäMuokkaa

Bright syntyi Victoriassa, Kanadassa. Hän on saanut toisen nimensä Douglas äidinpuoleisen isoisänsä mukaan. Brightilla on kulmakarvassaan arpi, jonka hän sai jo lapsena, kun hänen veljensä jahtasi häntä ympäri ruusupensasta.

UraMuokkaa

Brightin ensimmäinen näyttelijäntyö oli telekommunikaatioyritys Telusin mainos, joka pian johti pieneen rooliin televisiosarjassa Higher Ground. Tämän jälkeen hän esiintyi useissa televisioelokuvissa, esimerkiksi vuonna 2000 valmistuneessa televisioelokuvassa The Christmas Secret, osassa Night Visions.

Hänen ensimmäinen tunnettu elokuvansa on Perhosvaikutus. Tämän jälkeen Brightilla oli merkittävä rooli huhtikuussa 2004 julkaistussa elokuvassa Godsend, jossa nähtiin myös Robert De Niro. Seuraavassa elokuvassaan Birth, hän esitti kymmenvuotiasta poikaa. Elokuvassa oli mukana myös Nicole Kidman. Kaksi kohtausta elokuvassa kiinnitti arvostelijoiden huomion: yhdessä kohtauksessa Brightin ja Kidmanin roolihahmot suutelevat ja toisessa he jakavat kylpyammeen. Jälkimmäisessä kohtauksessa kumpikaan ei ollut oikeasti alasti.

Bright oli ehdolla Klaus Baudelairen rooliin elokuvaan Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja. Brightin seuraavat roolit olivat vuonna 2006 elokuvissa Thank You for Smoking, Ultraviolet ja Running Scared. Hän esiintyi myös elokuvassa X-Men – viimeinen kohtaaminen.

Hän esiintyi 4400-televisiosarjan jaksossa "The Wrath Of Graham". Hän esitti yläkoulun oppilasta nimeltä Graham Holt.

Vuonna 2009 Bright esitti Alec-nimistä vampyyriä Stephenie Meyerin Houkutus-kirjasarjan toiseen osaan perustuvassa elokuvassa Twilight – Uusikuu. Hän jatkoi roolissa elokuvan jatko-osassa Twilight – Epäilys (2010) sekä elokuvasarjan kaksiosaisen päätöselokuvan Twilight – Aamunkoi toisessa osassa vuonna 2012.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2000 The Christmas Secret Nuori Jerry Televisioelokuva
Higher Ground Nuori Peter TV-sarja, 1 jakso
2002 Shadow Realm Tim Televisioelokuva
Dark Angel Johnny TV-sarja, 1 jakso
Lone Hero Kid
My Brother's Keeper Nuori Ellis Televisioelokuva
2004 Perhosvaikutus Tommy Miller 7-vuotiaana
Birth Nuori Sean
Godsend Adam Duncan
2005 Tähtiportti Orlin televisiosarja
Thank You for Smoking Joey Naylor
2006 X-Men: Viimeinen kohtaaminen Leech
Ultraviolet Six
Running Scared Oleg
2007 4400 Graham Holt televisiosarja
Joulu Ihmemaassa Danny Saunders
Normal Brady
Juno RPG Nerd
2009 An American Affair Adam Stafford
Walled In Jimmy 16-vuotiaana
Twilight – Uusikuu Alec
2010 11:11 Zero Päärooli
Twilight – Epäilys Alec
2012 Twilight – Aamunkoi, osa 2 Alec

Aiheesta muuallaMuokkaa