Avaa päävalikko

Cameron Boyce

yhdysvaltalainen näyttelijä

Cameron Mica Boyce (28. toukokuuta 1999 Los Angeles, Kalifornia6. heinäkuuta 2019 Los Angeles, Kalifornia[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on parhaiten tunnettu rooleistaan Disney Channelin komediasarjassa Jessie sekä Descendants elokuvasarjasta.

Cameron Boyce
Cameron Boyce lokakuussa 2017.
Cameron Boyce lokakuussa 2017.
Henkilötiedot
Koko nimi Cameron Mica Boyce
Syntynyt 28. toukokuuta 1999
Yhdysvallat Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Kuollut 6. heinäkuuta 2019 (20 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2008–2019
Merkittävät roolit Luke Ross
(Jessie)
Carlos
(Descendants-elokuvat)
Aiheesta muualla
IMDb

VarhaiselämäMuokkaa

Boyce syntyi Los Angelesissa, Kaliforniassa Libby ja Victor Boycelle, ja hänellä on yksi nuorempi sisko. Hänen isänsä on afroamerikkalaista syntyperää. Boyce harrasti tanssia lapsesta lähtien ja piti suosikkilajinaan breakdancea.[2]

Ura näyttelijänäMuokkaa

Boyce aloitti uransa yhdeksänvuotiaana vuonna 2008 elokuvissa Mirrors ja Eagle Eye sekä Panic! at the Discon musiikkivideolla. Hän teki läpimurtonsa Disney Channelillä vuonna 2011 alkaneessa nuortensarjassa Jessie, jossa hän näytteli Luke Rossia. Boyce vieraili samassa roolissa Jessien spin-off -sarjassa Bunk'd vuonna 2016. Hänen seuraava pääroolinsa oli Disney XD -kanavan sarjassa Gamer's Guide to Pretty Much Everything.

Boyce näytteli yhtä Adam Sandlerin esittämän päähenkilön lapsista komediaelokuvassa Oikeesti aikuiset vuonna 2010. Hän esitti yhtä päärooleista Disney Channelin elokuvassa Descendants vuonna 2015 ja sen jatko-osissa. Hän oli myös päähahmon ääninäyttelijä animaatiosarjassa Jake ja Mikä-Mikä-Maan merirosvot.

Tammikuussa 2019 Boyce oli saanut roolin HBO:n sarjasta Mrs. Fletcher.[3]

Humanitäärinen työMuokkaa

Näyttelijänuran lisäksi Boyce oli aktiivisesti mukana hyväntekeväisyystyössä ja keräsi varoja muun muassa kodittomien auttamiseen ja puhtaan veden kehitysmaihin viemiseen. Hän työskenteli myös collegessa tapahtuvan väkivallan vastaisen It’s On Us -liikkeen kanssa sekä osallistui aseväkivaltaa vastustavaan Wielding Peace-projektiin.[4][5]

Boycen kuoltua perustettiin hyväntekeväisyyssäätiö The Cameron Boyce Foundation hänen muistokseen.

YksityiselämäMuokkaa

Boyce asui Los Angelesin alueella yhdessä näyttelijäystäviensä Karan Brarin ja Sophie Reynoldsin kanssa.

Boyce kuoli yllättäen nukkuessaan epileptiseen kohtaukseen[6] vain 20-vuotiaana kotonaan Los Angelesissa 6. heinäkuuta 2019.[1][7]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Huom.
2008 Mirrors Michael Carson
Eagle Eye Sam Holloman
2010 Oikeesti aikuiset Keithie Feder
2011 Judy Moody ja kaikkien aikojen kesä Hunter
2013 Oikeesti aikuiset 2 Keithie Feder
2015 Descendants Carlos, Cruella de Vilin poika Disney Channel Original Movie
2017 Descendants 2
2019 Descendants 3
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2008 General Hospital: Night Shift Michael ”Stone” Cates Jr. 7 jaksoa
2011 Shake It Up Lil Highlighter Dancer ”Throw It Up”
Onnea matkaan, Charlie! vale-Gabe Duncan ”The Singin’ Dancin’ Duncans”
2011–2015 Jessie Luke Ross 98 jaksoa
2012–2014 Jake ja Mikä-Mikä-Maan merirosvot Jake (ääni) kaudet 2–3
2012 Austin ja Ally Luke Ross ”Big Dreams & Big Apples”
2014 Ultimate Spider-Man Luke Ross (ääni) ”Halloween Night at the Museum”
2015 Liv ja Maddie Krahgg ”Prom-a-Rooney”
2015–17 Gamer's Guide to Pretty Much Everything Conor 37 jaksoa
Descendants: Wicked World Carlos (ääni) 13 jaksoa
2016 Bunk'd Luke Ross
Code Black Brody ”Love Hurts”
2017 Spider-Man Tärisyttäjä / Herman Schultz (ääni) ”Osborn Academy”
2019 Mrs. Fletcher Zach

LähteetMuokkaa

  1. a b Osborne, Mark & Hutchinson, Bill: Disney Channel star Cameron Boyce dies at 20 ABC News. 7.7.2019. Viitattu 7.7.2019. (englanniksi)
  2. "Bios" Walt Disney Television Press. Viitattu 3.8.2019
  3. Andreeva, Nellie: "Descendants Star Cameron Boyce Joins HBO Comedy Series Mrs. Fletcher" Deadline Hollywood. 17.1.2019. Viitattu 3.8.2019. (englanniksi)
  4. "12th Annual HomeWalk Raises $1.1 Million" The Los Angeles Independent. 23.5.2019. Viitattu 3.8.2019. (englanniksi)
  5. Guglielmi, Jody: "Cameron Boyce's loved ones plant to 'uphold his legacy' by launching social media campaign" MSN. 11.7.2019. Viitattu 3.8.2019. (englanniksi)
  6. Orfanides, Effie: Cameron Boyce’s ‘Ongoing Medical Condition’ Was Epilepsy Heavy.com. 9.7.2019. Viitattu 9.7.2019. (englanniksi)
  7. Forliti, Amy: Actor Cameron Boyce dies at age 20 ABC News. 7.7.2019. Viitattu 7.7.2019. (englanniksi)