Cameo (yhtye)

yhdysvaltalainen yhtye

Cameo oli 1970- ja 1980-luvuilla pinnalla ollut afroamerikkalainen yhtye, joka teki 1970-luvun lopulla funkia ja 1980-luvulla funk-vaikutteista R&B:tä.

Cameo
Tiedot
Toiminnassa 1974–
Tyylilaji R&B, funk, soul, electro, hip hop
Kotipaikka Yhdysvallat New York, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Larry Blackmon
Tomi Jenkins
Anthony Lockett
Aaron Mills
Charlie Singleton

Entiset jäsenet

Jeryl Bright
Michael Burnett
Thomas Campbell
Wayne Cooper
Merve de Peyer
Gary Dow
Eric Durham
Gregory Johnson
Kurt Jeter
John Kellogg
Kevin Kendrick
Arnett Leftenant
Nathan Leftenant
Damon Mendes
Stephen Moore
William Morris
Eric Nelson
Jeff Nelson
William Revis
Charles Sampson
Robert L. Smith
Melvin Wells

Levy-yhtiö

Chocolate City Records
Polygram Records
Universal Records
Mercury Records

Cameo muistetaan parhaiten 1980-luvun R&B-hittikappaleista, joista tunnetuin on listojen kärkeen noussut ”Word Up!” vuodelta 1986. Kappaleesta ovat tehneet cover-kappaleen muun muassa Gun, Korn ja Melanie B. 1970-luvun funk-levyistä voidaan mainita esimerkiksi Cardiac Arrest (1977), jonka tunnetuin kappale on ”Rigor Mortis”. Yhtyeen keulahahmo on laulaja Larry Blackmon.

DiskografiaMuokkaa

Vuosi Albumi Levy-yhtiö
1977 Cardiac Arrest Chocolate City
1978 We All Know Who We Are Chocolate City
1978 Ugly Ego Chocolate City
1979 Secret Omen Chocolate City
1980 Cameosis Chocolate City
1980 Feel Me Chocolate City
1981 Knights of the Sound Table Chocolate City
1982 Alligator Woman Chocolate City
1983 Style Atlanta Artists
1984 She's Strange Atlanta Artists
1985 Single Life Atlanta Artists
1986 Word Up! Atlanta Artists
1988 Machismo Atlanta Artists
1990 Real Men... Wear Black Polygram Records
1992 Emotional Violence Reprise Records
1992 Shake Your Pants Polygram Records
1993 The Best of Cameo Mercury
1994 In the Face of Funk Way Too Funky
1996 The Best of Cameo, Volume 2 Mercury
1996 Nasty Intersound Records
1998 Best of Cameo Universal Records
1998 Live: Word Up Universal Records
1998 The Ballads Collection Polygram Records
1998 Greatest Hits Polygram Records
1999 12” Collection and More Mercury
2000 Sexy Sweet Thing Crash Records
2001 The Hits Collection Universal Records
2001 The Millennium Collection: The Best of Cameo Mercury
2002 Anthology Mercury
2003 Original Artist Hit List Intersound Records
2003 Classic Cameo Mercury
2004 The Best of Cameo Collectables Records
2005 Gold Mercury
2006 The Definitive Collection Mercury
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.