Tämä artikkeli kertoo Suede-yhtyeen laulajasta. The Donnas -yhtyeen laulajasta kertoo artikkeli Brett Anderson (naislaulaja)

Brett Lewis Anderson (s. 29. syyskuuta 1967 Haywards Heath, Sussex) on englantilainen laulaja, joka tuli alun perin tunnetuksi 1989 perustetun Suede-yhtyeen keulakuvana.

Brett Anderson
Keikalla Melkwegissä
Keikalla Melkwegissä
Henkilötiedot
Syntynyt 29. syyskuuta 1967 (ikä 52)
Haywards Heath, Sussex
Ammatti laulaja-lauluntekijä
Muusikko
Aktiivisena 1989 -
Tyylilajit vaihtoehtorock, indie rock, glam rock, Britpop
Soittimet laulu, piano, kitara
Yhtyeet Suede
The Tears
Levy-yhtiöt Drowned in SoundView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut
The Tears Roskildessa vuonna 2005.

Andersonin heroiiniongelmat veivät Sueden telakalle 1990-luvun lopussa; kahden tämän jälkeen tehdyn albumin jälkeen Suede hajosi 2003. Andersonilla ja Bernard Butlerilla oli vuonna 2005 lyhytikäinen The Tears -yhtye.[1]

Sueden ensilevystä alkaen Andersonin androgyyninen tyyli ja viittaukset seksuaaliseen suuntautumiseen ovat herättäneet keskustelua brittilehdistössä. Hän teki vuonna 2005 lopun spekuloinnista seksuaalisuudellaan kertomalla olevansa biseksuaali.[2]

Hän julkaisi vuosina 2007 - 2009 kolme sooloalbumia. Suede palasi yhteen 2010. Syksyllä 2011 Anderson julkaisi rokkaavimman albuminsa.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • Live in London 2007, Live
  • Live at Union Chapel 2007 Live
  • Live at Queen Elizabeth Hall 2007 Live
  • Wilderness 2008
  • Slow Attack 2009
  • Black Rainbows 2011

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.