Avaa päävalikko

Shad Gregory Moss (tunnettiin aiemmin nimellä Lil' Bow Wow, s. 9. maaliskuuta 1987 Columbus, Ohio) on yhdysvaltalainen rap-artisti ja näyttelijä, joka käyttää esiintymisnimeä Bow Wow.[1]

Shad Gregory Moss
Bow Wow esiintymässä tammikuussa 2009.
Bow Wow esiintymässä tammikuussa 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 9. maaliskuuta 1987 (ikä 32)
Columbus, Ohio, Yhdysvallat
Columbus
Ammatti rap-artisti, näyttelijä, laulaja
Muusikko
Taiteilijanimi Bow Wow, Lil' Bow Wow , Bow weezy , Lamborghini Moss
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1993–
Tyylilajit rap, pop rap, R&B
Levy-yhtiöt Sony, Columbia, Cash Money
Aiheesta muualla
www.bowwowtoday.com

Ura Lil' Bow Wow:naMuokkaa

Bow Wow aloitti musiikkiuransa 5-vuotiaana, jolloin hän käytti nimeä "Kid Gangsta". Vuotta myöhemmin, 1993, hän piti keikkakiertueen kotikaupungissaan Columbuksessa. Hänen lahjakkuutensa huomasivat Snoop Dogg ja Dr. Dre, jotka antoivat hänelle lempinimen "Lil' Bow Wow". Myöhemmin Dr. Dren vaikutuksella hän pääsi levy-yhtiö Death Row Recordsin listoille. "Lil' Bow Wow" esiintyi myös Snoop Doggin Doggystyle-albumin musiikkivideolla "Gin And Juice".

Ura Bow Wow:naMuokkaa

Bow Wow otti Lil'-sanan pois esiintymisnimestään vuonna 2003 "Unleashed"-albumillensa, jonka hän julkaisi nimellä Bow Wow. Unleashedin jälkeen Bow Wow:n seuraava albumi oli vuoden 2005 "Wanted", jolta julkaistiin singlet Fresh Azimiz, Let Me Hold You ja Like You. Wanted oli ensimmäinen Bow Wow:n albumi, joka sai Parental Advisory Explicit Content - tarran. Wantedia seurasi vuonna 2006 "The Price Of Fame". Siltä julkaistiin singlet Shortie Like Mine, Outta My System ja I'm A Flirt. Seuraavana talvena Bow Wow julkaisi levyn Face Off R&B-laulaja Omarionin kanssa, jonka singlet olivat Girlfriend ja Hey Baby (Jump Off). Bow Wow julkaisi vuonna 2009 albumin "New Jack City II", jonka piti olla hänen viimeinen albumi, mutta myöhemmin Bow Wow ilmoitti julkaisevansa uuden albumin, "The Transition To Shad Moss". "New Jack City II":lta julkaistiin vai yksi single, You Can Get It All. Elokuussa 2009 hän ilmoitti liittyvänsä rap-artisti Lil' Waynen Cash Money - levy-yhtiöön, ja ilmoitti kappaleessaan I know I'm The Shit hänen seitsemännen albuminsa The Transition To Shad Moss olevan jo tuotannossa. Bow Wow vihjasi myöhemmin YouTube-videossa levyn kappaleen Dirty Girl, T-Painin ja Pitbullin kanssa olevan ensimmäinen single albumilta.

NäyttelijäuraMuokkaa

Bow Wow on ollut vierailevana näyttelijänä mm. televisio-ohjelmissa Moesha,The Steve Harvey Show, Ruma Betty, Entourage, Smallville ja "Magic shoes". Hän teki debyyttinsä elokuvanäyttelijänä vuonna 2002, jolloin hän näytteli Taikatossuissa. Elokuvan suosion ansiosta hän on saanut rooleja muutamiin Hollywood –elokuviin, The Fast and the Furious: Tokyo Driftiin ja viimeisimpänä Lottery Ticketiin , jossa hän näyttelee pääosaa.

Bow Wow seurusteli R&B–laulaja Ciaran kanssa noin vuoden verran. Nykyään hän seurustelee The Pussycat Dollsista tutun Melody Thorntonin kanssa. Hän on esiintynyt myös MTV:llä My Super Sweet 16-ohjelmassa.

Tuleva Albumi Underrated (2011)Muokkaa

Bow Wow liittyi Cash Money Recordsiin vuonna 2009.Hänen seuraava albuminsa tullaan julkaisemaan 1 Marraskuuta.Albumilla tulvat vierailemaa ainakin:Birdman, Boyz II Men, Chris Brown, DJ Khaled, Fabolous, Game, Lil Wayne, Lloyd Banks, Meek Mill, Nas, Nelly, Nicki Minaj, Sean Kingston, Snoop Dogg, Styles P ja Talib Kweli.Albumimin ensimmäinen single Ain't Thinkin' julkaistiin 1 marraskuuta 2010.

DiskografiaMuokkaa

Albumit[1]Muokkaa

Yhteistyöalbumit[1]Muokkaa

SingletMuokkaa

Vuosi Single U.S. Hot 100 U.S. R&B U.S. Rap UK Singles AUS Albumilta
2000 "Bounce with Me" (mukana Xscape) 20 1 1 - 48 Beware Of Dog
"Bow Wow (That's My Name)" (mukana Snoop Dogg) 21 9 1 6 6
2001 "Puppy Love" (mukana Jagged Edge) 75 27 - - -
"Ghetto Girls" 91 40 14 - -
"Thank You" (mukana Jagged Edge) 93 47 21 - - Doggy Bag
2002 "Take Ya Home" 72 21 - - -
2003 "Let's Get Down" (mukana Birdman) 14 12 6 - 50 Unleashed
"My Baby" (mukana Jagged Edge) 42 17 15 - -
2005 "Let Me Hold You" (mukana Omarion) 4 2 1 27 14 Wanted
"Like You" (mukana Ciara) 3 1 1 17 16
"Fresh Azimiz" (mukana J-Kwon & Jermaine Dupri) 23 13 6 - -
2006 "Shortie Like Mine" (mukana Chris Brown) 9 2 1 - 36 The Price Of Fame
2007 "Outta My System" (mukana Johntá Austin & T-Pain) 22 12 2 - -
"I'm a Flirt" (mukana R. Kelly) 12 2 1 18 -
2009 "You Can Get It All" (mukana Johntá Austin) 55 30 8 - - New Jack City II

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
2001 Carmen: A Hip Hopera Cellmate 1
2002 Kahden keikan välillä
Taikatossut Calvin Cambridge
2004 Johnson Family Vacation D.J. Johnson
2005 Roll Bounce Xavier "X" Smith
2006 Hurjapäät: Tokio Drift Twinkie
2008 96 Minutes TBA
Mr. Prez TBA
2009 Hurricane Season Gary Davis
The Hardest Game TBA
Driving Lessons TBA
2010 Lottery Ticket Kevin Carson

TelevisioMuokkaa

Vuosi Ohjelma Rooli Jaksossa
2006 Smallville Baern Jaksossa "Fallout"
2008 Ruma Betty Oma itse Jaksossa "Zero Worship"
Entourage Charlie

LähteetMuokkaa

  1. a b c Bow Wow AllMusicissa (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa