Avaa päävalikko

Bernard Sumner (s. 4. tammikuuta 1956) on englantilainen muusikko, joka on tullut tunnetuksi Joy Divisionin kitaristina ja kosketinsoittajana, sekä New Orderin laulajana.

Bernard Sumner

DiskografiaMuokkaa

Joy Division
  • Unknown Pleasures (1979)
  • Closer (1980)
New Order
  • Movement (1981)
  • Power, Corruption & Lies (1983)
  • Low-Life (1985)
  • Brotherhood (1986)
  • Technique (1989)
  • Republic (1993)
  • Get Ready (2001)
  • Waiting for the Sirens' Call (2005)
  • Lost Sirens (2013)
  • Music Complete (2015)

Electronic

  • Electronic (1991)
  • Raise the Pressure (1996)
  • Twisted Tenderness (1999)

Bad Lieutenant

  • Never Cry Another Tear (2009)

YhtyeetMuokkaa

Joy divisionin ja New Orderin lisäksi Bernard on toiminut yhtyeissä Bad Lieutenant ja Electronic. Jälkimmäisen hän perusti The Smiths kitaristin Johnny Marrin kanssa.

ElämäMuokkaa

Sumner meni ensimmäisen kerran naimisiin 1978 Sue Barlowin kanssa. Heillä on poika James Christopher Sumner. Bernard elää toisen vaimonsa Sarah Daltonin kanssa. Heillä on kolme lasta Tess Iona Sumner, Dylan Christian Sumner ja Finley Emil Sumner.

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Bernard Sumner