Anu Johanna Kuivalainen[1] (s. 1964 Lahti, Suomi[2]) on suomalainen dokumenttielokuvien tekijä. Hän on voittanut elokuvillaan kahdesti Tampereen elokuvajuhlien kotimaisen kilpailun (Orpojen Joulu 1994 ja Musta Kissa Lumihangella 1999) sekä saanut erikois-Jussin elokuvasta Orpojen Joulu vuonna 1995. Hänen elokuviaan on esitetty ja palkittu runsaasti kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Viimeisin elokuva Sielunmetsä 2017.

Anu Kuivalainen
Anu Kuivalainen vuonna 2005.
Anu Kuivalainen vuonna 2005.
Henkilötiedot
Koko nimi Anu Johanna Kuivalainen[1]
Syntynyt 1964 (ikä 55–56)[2]
Lahti, Suomi[2]
Ammatti ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

  • Täällä kaukana (1990)
  • Orpojen Joulu (1994)
  • Musta Kissa Lumihangella (1999)
  • Saaren Vangit (Maarit Lallin kanssa) (2002)
  • Taatan Paha Uni (2003)
  • Sopimus (Iskuryhmän kanssa) (2008)
  • Aranda (2011)
  • Sielunmetsä (2017)

LähteetMuokkaa

  1. a b BonsaiFilms Oy Finder.fi. Viitattu 22.4.2019.
  2. a b c Anu Kuivalainen Elonet. Viitattu 22.4.2019.

Aiheesta muullaMuokkaa

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.