Ansel Elgort

yhdysvaltalainen näyttelijä

Ansel Elgort (s. 14. maaliskuuta 1994 New York, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja DJ (taiteilijanimeltään Ansølo). Hänet tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Carrie (2013), Divergent – Outolintu (2014) ja Tähtiin kirjoitettu virhe (2014).

Ansel Elgort
Ansel Elgort Baby Driverin ensi-illassa vuonna 2017.
Ansel Elgort Baby Driverin ensi-illassa vuonna 2017.
Henkilötiedot
Syntynyt14. maaliskuuta 1994 (ikä 28)
New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, DJ, laulaja
Vanhemmat Arthur Elgort, Grethe Barrett Holby
Näyttelijä
Aktiivisena 2012–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
soundcloud.com/ansolo
IMDb
Elonet

Elgort sai parhaan miespääosan Golden Globe -ehdokkuuden elokuvasta Baby Driver (2017).

Vuonna 2021 ensi-iltansa saa Steven Spielbergin ohjaama elokuvamusikaali West Side Story, jossa Elgort näyttelee pääosaa Tonya.[1]

YksityiselämäMuokkaa

Elgortin isä on Voguen muotivalokuvaaja Arthur Elgort ja äiti oopperaohjaaja ja -tuottaja Grethe Barrett Holby. Ansel on nuorin kolmesta lapsesta, ja hänen siskonsa Sophie on valokuvaaja ja veljensä Warren elokuvantekijä.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2013 Carrie Tommy Ross
2014 Divergent – Outolintu Divergent Caleb Prior
Tähtiin kirjoitettu virhe The Fault in Our Stars Augustus Waters
Men, Women & Children Tim Mooney
2015 Outolintu-sarja: Kapinallinen The Divergent Series: Insurgent Caleb Prior
Paper Towns Mason
2016 November Criminals Addison Schacht
Outolintu-sarja: Uskollinen The Divergent Series: Allegiant Caleb Prior
2017 Baby Driver Miles / ”Baby”
November Criminals Addison Schacht
2018 Jonathan Jonathan / John
Kuoleman klubi Billionaire Boys Club Joe Hunt
2019 The Goldfinch Theodore ”Theo” Decker
2021 West Side Story Tony

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ansel Elgort.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.