Avaa päävalikko

Andreas af Enehielm

suomalainen näyttelijä

Andreas af Enehielm (s. 30. elokuuta 1987 Helsinki) on suomenruotsalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten elokuvista Populäärimusiikkia Vittulajänkältä (2004) ja Missä kuljimme kerran (2011). Hänet on nähty pienessä roolissa myös Aleksi Mäkelän elokuvassa Matti (2006).

Af Enehielmin äiti on suomalainen taidemaalari, puku- ja lavastetaiteilija, näyttelijä, ohjaaja sekä performanssitaiteilija Cris af Enehielm[1].

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli
2001 Leijat Helsingin yllä Sammy Ceder lapsena
2004 Populäärimusiikkia Vittulajänkältä Niila 15-vuotiaana
2006 Matti Puikkonen
2008 Lukio Liikasen poika
2011 Missä kuljimme kerran (Elokuva sekä FST:n 6-osainen televisiosarja) Allan "Allu" Kajander
2017 Armoton maa Jesse
Aallonmurtaja K-P
2019 Aallonmurtaja, kausi 2 K-P

DubbauksetMuokkaa

Vuosi Elokuva / TV-sarja Rooli
2019– Muumilaakso Nipsu (ruotsinkielinen dubbaus) [2]

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.