Avaa päävalikko

Amisha Patel (s. 9. kesäkuuta 1975)[1] on intialainen näyttelijä. Hän esiintyy enimmäkseen Bollywood-elokuvissa. Patel teki näyttelijändebyyttinsä menestyselokuvassa Kaho Naa… Pyaar Hai (2000).[2] Hän voitti Filmfare Awards -palkinnon roolistaan elokuvassa Gadar: Ek Prem Katha (2001), joka kuuluu menestyneimpiin Bollywood-elokuviin.[3] Hänen seuraavista elokuvistaan suurin osa ei menestynyt. Kriitikot kuitenkin kehuivat hänen roolisuoritustaan elokuvassa Ankahee (2006), mitä seurasi sivurooli menestyselokuvassa Bhool Bhulaiyaa (2007).

Amisha Patel
Amisha Patel vuonna 2013.
Amisha Patel vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Amisha Amit Patel
Syntynyt 9. kesäkuuta 1975 (ikä 44)
Mumbai, Maharashtra, Intia
Ammatti näyttelijä
tuottaja
Näyttelijä
Taiteilijanimet Ameesha Patel
Aktiivisena 2000–
Aiheesta muualla
www.ameeshapatelproduction.com
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Kieli Muuta
2000 Kaho Naa… Pyaar Hai Sonia Saxena Hindi
2000 Badri Sarayu Telugu
2001 Gadar: Ek Prem Katha Sakeena Hindi Erityisen suorituksen Filmfare Awards -palkinto
2001 Yeh Zindagi Ka Safar Sarena Devan Hindi
2002 Kranti Sanjana Roy Hindi
2002 Kya Yehi Pyaar Hai Sandhya Patil Hindi
2002 Aap Mujhe Achche Lagne Lage Sapna Hindi
2002 Humraaz Priya Hindi
2002 Yeh Hai Jalwa Sonia Singh Hindi
2003 Pudhiya Geethai Jo Tamil
2003 Parwana Pooja Hindi
2004 Suno Sasurjee Kiran Saxena Hindi
2004 Shart: The Challenge Itsenään Hindi Erikoisesiintyminen
2004 Naani Priya Telugu
2005 Vaada Pooja Sharma/Varma Hindi
2005 Elaan Priya Hindi
2005 Zameer: The Fire Within Pooja Khanna/Chauhan Hindi
2005 Narasimhudu Subba Lakshmi Telugu
2005 Mangal Pandey: The Rising Jwala Hindi
2006 Mere Jeevan Saathi Anjali Hindi
2006 Humko Tumse Pyaar Hai Durga Hindi
2006 Teesri Aankh: The Hidden Camera Ammu Hindi
2006 Tathastu Sarita ”Saru” Rajput Hindi
2006 Ankahee Nandita Saxena Hindi
2006 Aap Ki Khatir Shirani Khanna Hindi
2007 Honeymoon Travels Pvt. Ltd. Pinky Kapoor Hindi
2007 Heyy Babyy Itsenään Hindi Erikoisesiintyminen laulussa ”Heyy Babyy”
2007 Bhool Bhulaiyaa Radha Hindi
2007 Om Shanti Om Itsenään Hindi Erikoisesiintyminen
2008 Thoda Pyaar Thoda Magic Malaika Hindi
2011 Parama Veera Chakra Ragini Telugu
2011 Chatur Singh Two Star Sonia Varma Hindi
2013 Race 2 Cherry Hindi
2013 Shortcut Romeo Monica Hindi
2015 Bhaiyyaji Superhitt Hindi
2015 Desi Magic Sonia Saxena/Mahi Deol Hindi

LähteetMuokkaa

  1. PIX: Ameesha Patel's LAVISH birthday bash Rediff. 10.6.2013. Viitattu 13.8.2013. (englanniksi)
  2. Suggu, Kanchana: ’I’ve made an entry... while Hrithik has become a star’ Rediff. 26.2.2000. Viitattu 5.2.2013. (englanniksi)
  3. All Time Grossers Box Office India. Viitattu 12.8.2011. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Amisha Patel.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.