Wilson Phillips

Wilson Phillips vuonna 2011. Vasemmalta oikealle Chynna Phillips, Wendy Wilson ja Carnie Wilson.

Wilson Phillips on yhdysvaltalainen poplauluyhtye, jonka muodostavat Wendy Wilson, Carnie Wilson ja Chynna Phillips.

HistoriaMuokkaa

Wilson Phillipsin perustivat vuonna 1989 kalifornialaiset Wilsonin siskokset, Beach Boys -muusikko Brian Wilsonin tyttäret Carnie Wilson (s. 29.4.1968) ja Wendy Wilson (16.10.1969) sekä muuskko John Phillipsin tytär Chynna Phillips (s. 12.2.1968). Ennen laulajanuransa alkua tytöt olivat työskennelleet näyttelijöinä ja malleina. Wilsonin siskokset olivat myös laulaneet taustoja isänsä levyillä. Chynna Phillips ehdotti Wilsoneille yhteistä hyväntekeväisyyslevyä muiden kuuluisien artistien lasten kanssa. Levystä ei tullut mitään, mutta projekti johti Wilson Phillipsin perustamiseen.[1]

Yhtyeen esikoisalbumi Wilson Phillips (1990) sisältää balladeja ja keskitempoisia pop- ja rocklauluja. Albumi oli myyntimenestys, siltä nousi kolme Yhdysvaltain listaykkössingleä ja se saavutti Grammy-ehdokkuuden.[2]

Yhtyeen toinen albumi Shadows & Light (1992) myi sekin platinaa mutta ei tuottanut enää yhtään top 10 -singlehittiä. Chynna Phillips ilmoitti suunnittelevansa soolouraa, ja vuonna 1993 yhtye hajosi. Phillipsiltä julkaistiin sooloalbumi, ja Wilsonin siskokset tekivät yhteistyötä isänsä Brian Wilsonin kanssa. Carnie Wilsonilla oli oma talk show.[2]

Yhtye palasi yhteen vuonna 2003 ja äänitti albumin California (2004). Seuraavan kerran jäsenet tekivät yhteistyötä vuonna 2008 esiintyessään kahdesti Kaliforniassa. Vuonna 2010 he julkaisivat joulualbumin Christmas in Harmony. Vuonna 2012 yhtye julkaisi isiensä yhtyeiden The Beach Boysin ja The Mamas & the Papasin musiikkia albumillaan Dedicated.[2]

DiskografiaMuokkaa

  • Wilson Phillips (1990)
  • Shadows & Light (1992)
  • California (2004)
  • Christmas in Harmony (2010)
  • Dedicated (2012)

LähteetMuokkaa

  1. AllMusic, yhtyeen ja sen jäsenten biografiat
  2. a b c Andrew Leahey: Wilson Phillips Artist Biography AllMusic. Viitattu 21.9.2019.