Will Oldham

Will Oldham, eli Bonnie 'Prince' Billy (s. 24. joulukuuta 1970 Louisville, Kentucky) on yhdysvaltalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä.

Will Oldham
Will Oldham
Will Oldham
Henkilötiedot
Syntynyt24. joulukuuta 1970 (ikä 51)
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1992–
Tyylilajit Laulaja-lauluntekijä,
folk,
alt-country,
indie rock
Soittimet laulu, kitara
Levy-yhtiöt Drag City Records, Domino Records
Aiheesta muualla
www.bonnieprincebilly.com

ElämäMuokkaa

Will Oldham aloitti uransa näyttelijänä ja esiintyi muun muassa 17-vuotiaana John Saylesin elokuvassa Matewan – kuoleman kaivos.[1] Ennen nykyistä taiteilijanimeään hän esiintyi erilaisten Palace-nimen variaatioiden alla, kuten Palace, Palace Music, Palace Brothers ja Palace Songs. Hän on vuosituhannen vaihteesta lähtien esiintynyt nimellä Bonnie 'Prince' Billy.[2]

Vuonna 1992 häneltä ilmestyi ensimmäinen levytys, single Ohio River Boat Song. Seuraavana vuonna ilmestyi Palace Brothersin nimellä ensimmäinen kokopitkä levy.[3] Vuosina 1995–1997 Oldham levytti nimellä Palace Music, minkä jälkeen oli vuorossa Joya hänen omalla nimellään.

Vuonna 1999 ilmestyneen albumin I See a Darkness Oldham levytti Bonnie 'Prince' Billyn nimellä, ja tuota taiteilijanimeä hän onkin sittemmin käyttänyt harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Johnny Cash levytti I See a Darkness -levyn nimikappaleen myöhemmin omalle albumilleen American III: Solitary Man yhdessä Will Oldhamin kanssa.

Oldham on julkaissut levyjä ahkerasti ja näytellyt lähinnä pieniä rooleja independent-elokuvissa. Hänen viimeisin albuminsa Beware julkaistiin maaliskuussa 2009.

DiskografiaMuokkaa

  • 1993 There Is No-One What Will Take Care of You (Palace Brothers)
  • 1994 Days in the Wake (Palace Brothers)
  • 1995 Viva Last Blues (Palace Music)
  • 1996 Arise Therefore (Palace)
  • 1997 Lost Blues and Other Songs (Palace Music)
  • 1997 Joya (Will Oldham)
  • 1999 I See a Darkness (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2000 Guarapero/Lost Blues 2 (Will Oldham)
  • 2001 Ease Down The Road (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2003 Master and Everyone (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2004 Sings Greatest Palace Music (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2005 Superwolf (Matt Sweeney & Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2005 Summer in the Southeast (Bonnie 'Prince' Billy, live)
  • 2006 The Brave and the Bold (Tortoise & Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2006 The Letting Go (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2007 Ask Forgiveness (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2008 Wilding in the West (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2008 Lie Down in the Light (Bonnie 'Prince' Billy)
  • 2008 Is It the Sea? (Bonnie 'Prince' Billy, live)
  • 2009 Beware (Bonnie 'Prince' Billy)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Will Oldham.
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.