Avaa päävalikko

Vanden Plas on saksalainen progressiivista metallia soittava yhtye. Se on perustettu Kaiserslauternissa 1986. Vuosina 1991 ja 1994 he levyttivät kappaleet ”Keep On Running” (1991) ja ”Das Ist Für Euch” (1994) taistelulauluksi paikalliselle jalkapalloseuralle FC Kaiserslauternille. Kaikkia yhtyeen jäsenistä on kutsuttu teatteri- ja rockmusikaaliprojekteihin, kuten Jesus Christ Superstar, The Rocky Horror Show, Pieni kauhukauppa ja Evita.

Vanden Plas
Tiedot
Toiminnassa 1986
Tyylilaji progressiivinen metalli, progressiivinen rock
Kotipaikka Saksa
Laulukieli englanti
Jäsenet

Andy Kuntz
Stephan Lill
Torsten Reichert
Andreas Lill
Günther Werno

Levy-yhtiö

InsideOut

Aiheesta muualla
Kotisivut

Vuonna 2004 laulaja Andy Kuntz julkaisi kunnianhimoisen sooloprojektinsa nimellä Abydos. Projektin pohjalta esitettiin musikaali 2. helmikuuta 2006 Kaiserslauternin paikallisessa teatterissa.

Vuonna 2006 yhtye julkaisi konseptialbumin Christ.0, joka pohjautuu Alexandre Dumas’n kirjaan Monte-Criston kreivi.

DiskografiaMuokkaa

  • Colour Temple (1994)
  • AcCult (1996, akustinen EP)
  • The God Thing (1997)
  • Far Off Grace (1999)
  • Spirit Of Live (2000, livealbumi)
  • Beyond Daylight (2002)
  • Christ.0 (2006)
  • Seraphic Clockwork (2010)
  • Chronicles of the Immortals: Netherworld (path1) (2014)

Aiheesta muuallaMuokkaa