Avaa päävalikko
Trus vuonna 2017 Hellfestillä

Trust on ranskalainen vuonna 1977 perustettu heavy metal -yhtye. Yhtyeen suurin hitti on 1980 julkaistu Antisocial, josta amerikkalainen thrash metal -yhtye Anthrax teki englanninkielisen version vuoden 1988 albumilleen State of Euphoria. 1980-luvulla Trustin kokoonpanoon kuuluivat myös Iron Maidenissa soittaneet rumpalit Nicko McBrain ja Clive Burr.

Trust on tunnettu poliittisista ja yhteiskunnallisista sanoituksistaan, joissa on vaikutteita muun muassa anarkismista. Yhtyeen varhaisimpien albumien kappaleissa käsiteltiin muun muassa Neuvostoliittoa, Iranin islamilaista vallankumousta ja ranskalaisten sodanaikaista natsiyhteistyötä.[1]

KokoonpanoMuokkaa

  • Bernie Bonvoisin – laulu
  • Norbert Krief – kitara
  • Ismalia Diop – kitara
  • David Jacob – basso
  • Christian Dupuy – rummut

DiskografiaMuokkaa

StudiolbumitMuokkaa

  • Trust (1979)
  • Répression (1980)
  • Marche ou crève (1981)
  • Trust IV (1983)
  • Rock'n'Roll (1984)
  • En attendant (1988)
  • Europe et haines (1996)
  • Ni Dieu ni maître (2000)
  • 13 à table (2000)

LivealbumitMuokkaa

  • Paris by Night (1988)
  • Live (1992)
  • A Live (1997)
  • Still A-live (2000)
  • Campagne 2006: Soulagez-vous dans les urnes! (2006)
  • À l'Olympia (2009)
  • Live au Rockpalast (2011)

KokoelmatMuokkaa

  • Prends pas ton flingue (1992)
  • The Backsides (1993)
  • Anti best of (1997)
  • Gold (1997)
  • Trust: Le Best Of (2008)

LähteetMuokkaa

  • Trust Encyclopaedia Metallium.

ViitteetMuokkaa

  1. Old music: Trust – Le Mitard The Guardian. 8.11.2011. Viitattu 1.1.2017.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.