Tom Ellis

Thomas John Ellis (s. 17. marraskuuta 1978 Cardiff, Wales) on walesilainen näyttelijä. Hän on tehnyt televisiorooleja, muun muassa BBC:n Miranda- ja Foxin tuottamassa Lucifer-sarjoissa.

Tom Ellis
Ellis vuonna 2016
Ellis vuonna 2016
Henkilötiedot
Koko nimi Thomas John Ellis
Syntynyt17. marraskuuta 1978 (ikä 42)
Cardiff, Wales, Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti Näyttelijä
Puoliso Tamzin Outhwaite (2006–14)
Lapset Marnie Mae Ellis (s. 2012), Nora Ellis (s. 2005), Florence Elsie Ellis (s. 2008)
Näyttelijä
Aktiivisena 2001-
Aiheesta muualla
IMDb

YksityiselämäMuokkaa

Ellis syntyi Cardiffissa Marilyn Jean Hooperille ja Christopher John Ellikselle. Hänen isänsä, setänsä ja sisarensa ovat kaikki pappeja. Hänen setänsä Robert Ellis on Regent's Park College Oxfordin päällikkö, mihin myös hänen isänsä osallistui. Ellis osallistui Sheffieldin High Storrs Schooliin koulutuksensa aikana ja soitti käyrätorvea Sheffieldin kaupungin nuoriso-orkesterissa. Tom jatkoi BA dramaatiikan opiskelua Skotlannin kuninkaallisesa konservatoriossa (aiemmin Royal Scottish Academy of Music and Drama, RSAMD).

Vuonna 2005 syntyi hänen ensimmäinen tyttärensä suhteesta Estelle Morganiin. Ellis oli naimisissa näyttelijä Tamzin Outhwaiten kanssa vuosina 2006 - 2014. Heillä on kaksi tytärtä. He erosivat 2013.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat ja televisioroolit
Vuosi Alkuperäinen nimi Rooli Huomautukset
2001 The Life and Adventures of Nicholas Nickleby John Browdie
High Heels and Low Lifes Poliisi
Buffalo Soldiers Squash
2001–2002 Nice Guy Eddie Frank Bennett
2003 Pollyanna Timothy
I'll Be There Ivor
2004 Messiah III: The Promise Dr. Phillip Ryder
Vera Drake Poliisi
2005 Much Ado About Nothing Claudio
Midsomer Murders Lee Smeeton Jakso: "Midsomer Rhapsody"
Waking the Dead Harry Taylor Jakso: "Straw Dog"
2005–2006 No Angels Justyn
2006 EastEnders Dr. Oliver Cousins
The Catherine Tate Show Rikostutkija Sergeant Sam Speed
2007 Suburban Shootout P.C. Haines
Doctor Who Tom Milligan Jakso: "Last of the Time Lords"
The Catherine Tate Christmas Show Rikostutkija Sergeant Sam Speed
2008 Trial & Retribution Nick Fisher
Miss Conception Zak
Harley Street Dr Ross Jarvis Jakso: "Episode 4"
Merlin Cenred
The Passion Apostle Philip/Philip
2009 Monday Monday Steven
2009–2015 Miranda Gary Preston
2010 Dappers Marco
Merlin Cenred
Accused Neil
2011 The Fades Mark Etches
Sugartown Max Burr
2012 Gates Mark Pearson
The Secret of Crickley Hall Gabe Caleigh
2013 Walking Stories Jarrod Lyhytelokuva
Agatha Christie's Poirot Rikostutkija Inspector Bland Jakso: "Dead Man's Folly"
Once Upon a Time Robin Hood Jakso: "Lacey"
2014 Rush Dr. William Rush Päärooli
2015 The Strain Rob Bradley Jakso: "Identity"
2015– Lucifer Lucifer Morningstar Päärooli
2018 Family Guy Oscar Wilde (ääni) Jakso: "V Is For Mystery"[1]

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

  • Tom Ellis Internet Movie Databasessa (englanniksi)
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.