The Impressions

The Impressions on chicagolainen yhtye, joka esittää soul-, rhythm and blues-, gospel- ja doo-wop-musiikkia. Yhtye perustettiin vuonna 1957 doo-wop-yhtyeenä nimeltä The Roosters. Impressions oli suosituimmillaan 1960-luvulla, jolloin sen laulusolistina ja lauluntekijänä toimi Curtis Mayfield, kunnes hän siirtyi soolouralle vuonna 1970. Yhtyeen tunnetuin kappale on "People Get Ready" (1965), josta on tullut soul-klassikko ja 1960-luvun kansalaisoikeusliikkeen tunnuslaulu.[1]

DiskografiaMuokkaa

Studioalbumit [1]Muokkaa

  • 1963: The Impressions
  • 1964: The Never Ending Impressions
  • 1964: Keep on Pushing
  • 1965: People Get Ready
  • 1965: One by One
  • 1966: Ridin' High
  • 1967: The Fabulous Impressions
  • 1968: We're a Winner
  • 1968: This Is My Country
  • 1969: The Versatile Impressions
  • 1969: The Young Mods' Forgotten Story
  • 1970: Check Out Your Mind!
  • 1972: Times Have Changed
  • 1973: Preacher Man
  • 1974: Finally Got Myself Together
  • 1975: First Impressions
  • 1975: Three the Hard Way
  • 1976: Loving Power
  • 1979: Come to My Party
  • 1981: Fan the Fire

LähteetMuokkaa

  1. a b Steve Huey: The Impressions Biography allmusic.com. Viitattu 29.10.2012.
Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.