Tessa Thompson

yhdysvaltalainen näyttelijä

Tessa Lynn Thompson (s. 3. lokakuuta 1983 Los Angeles)[1] on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Diane Nashin roolista elokuvassa Selma, Bianca Taylorin roolista elokuvissa Creed: The Legacy of Rocky (2015) ja Creed II (2018) sekä Valkyyrian roolista Marvel Cinematic Universen elokuvissa Thor: Ragnarök (2017), Avengers: Endgame (2019) ja Thor: Love and Thunder (2022). Lisäksi hän on näytellyt Jackie Cookia televisiosarjassa Veronica Mars ja Charlotte Halea televisiosarjassa Westworld.

Tessa Thompson
Tessa Thompson San Diegon Comic-Conissa 2019.
Tessa Thompson San Diegon Comic-Conissa 2019.
Henkilötiedot
Syntynyt3. lokakuuta 1983 (ikä 38)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Näyttelijä
Aktiivisena 2002–
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

TaustaaMuokkaa

Thompson syntyi Los Angelesissa vuonna 1983. Hänen isänpuoliset sukujuurensa ovat afrikkalais-panamalaiset ja äidinpuoliset osittain meksikolaiset ja osittain eurooppalaiset.[2][3][4] Hän varttui Los Angelesissa ja New Yorkin Brooklynissa.[5] High schoolin jälkeen Thompson opiskeli kulttuuriantropologiaa Santa Monica Collegessa.[6]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2006 Kun tuntematon soittaa When a Stranger Calls Scarlet
2008 Make It Happen Dana
The Human Contract tarjoilijatar
2009 Mississippi Damned Kari Peterson
2010 Everyday Black Man Claire
Exquisite Corpse Liz
For Colored Girls Nyla Adrose
2014 Dear White People Samantha ”Sam” White
Grantham & Rose Wallis
Selma Diane Nash
2015 Creed: The Legacy of Rocky Creed Bianca Taylor
2016 War on Everyone Jackie Hollis
2017 Thor: Ragnarök Valkyyria
2018 Sorry to Bother You Detroit
Hävitys Annihilation Josie Radek
Furlough Nicole Stevens
Little Woods Ollie
Creed II Bianca Taylor
2019 Avengers: Endgame Valkyyria
Men in Black: International Molly Wright / Agentti M
Kaunotar ja Kulkuri Lady and the Tramp Kaunotar (ääni)
2020 Sylvie’s Love Sylvie Parker
2021 Passing Irene Redfield
2022 Thor: Love and Thunder Valkyyria
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
2005 Todistettavasti syyllinen Cold Case Wilhelmina ”Billie” Doucette ”Best Friends”
2005–2006 Veronica Mars Jackie Cook 12 jaksoa
2006 Greyn anatomia Grey’s Anatomy Camille Travis
2007 Palm Springs Hidden Palms Nikki Barnes 7 jaksoa
2008 Life Liza ”Trapdoor”
2009 Mental Lainey Jefferson ”Lines in the Sand”
Rakkauden anatomia Private Practice Zoe
Heroes Rebecca Taylor
Three Rivers Penelope Kirkell ”A Roll of the Dice”
2010 Blue Belle Blue 5 jaksoa
2010–2011 Detroit 1-8-7 Lauren Washington 3 jaksoa
2011 Off the Map Sydney ”A Doctor Time Out”
Rizzoli & Isles FBI-agentti Anna Farrell ”He Ain’t Heavy, He’s My Brother”
2012–2013 666 Park Avenue Sasha Doran 5 jaksoa
Copper Sara Freeman 22 jaksoa
2016 BoJack Horseman Tanisha (ääni) ”Love And/Or Marriage”
2016– Westworld Charlotte Hale pääosa
2018 Portlandia Bailey ”Rose Route”
Dear White People Rikki Carter 2 jaksoa
2019 Tuca & Bertie Sophie Black (ääni) ”The Sex Bugs”
Drunk History Eartha Kitt ”Fame”

LähteetMuokkaa

  1. Tessa Thompson Actor, Singer | TVGuide.com web.archive.org. 8.9.2016. Viitattu 20.2.2019.
  2. Tessa Thompson on 'Selma,' 'Dear White People,' and Her Breakthrough Year www.yahoo.com. Viitattu 20.2.2019. (englanniksi)
  3. Tessa Thompson Biography. Viitattu 20.2.2019. (englanniksi)
  4. Tessa Thompson Shares How Her Mexican Mother Helped Her Take Pride In Her Blackness: 'She Wanted Me To Be Brave' Essence. Viitattu 20.2.2019.
  5. EXCLUSIVE Tessa Thompson on varied dreams and effecting change EMBRACE YOU. 5.5.2014. Viitattu 20.2.2019. (englanniksi)
  6. Tessa Thompson Returns to Shakespeare as Rosalind ‹ @ This Stage thisstage.la. Viitattu 20.2.2019.

Aiheesta muuallaMuokkaa