Avaa päävalikko

Taylor Sheridan on yhdysvaltalainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hänet tunnetaan parhaiten David Halen roolistaan televisiosarjassa Sons of Anarchy. Sheridan on käsikirjoittanut elokuvat Sicario (2015) ja Hell or High Water (2016), josta hän sai parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen Oscar-ehdokkuuden. Hän teki debyyttinsä ohjaajana elokuvassa Wind River (2017), jonka hän myös käsikirjoitti.

Taylor Sheridan
Henkilötiedot
Syntynyt
Texas
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja
Käsikirjoittaja
Aktiivisena 1995–
Merkittävät teokset
Tyyli rikos
Aiheesta muualla
IMDb

Osittainen filmografiaMuokkaa

Filmografia
Vuosi Suomenkielinen nimi Lopputeksteissä Rooli Huom.
Käsikirjoittajana Ohjaajana Näyttelijänä
2005–2007 Veronica Mars   Danny Boyd 5 jaksoa
2008–2010 Sons of Anarchy   David Hale 20 jaksoa
2011 Vile  
2015 Sicario  
2016 Hell or High Water     Cowboy Cameo[1]
2017 Wind River    
TBA Soldado  

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa