Tala Ashe

Talayeh Ashrafi (s. 24. heinäkuuta 1984 Tehran, Iran) paremmin tunnettu nimellä Tala Ashe on iranilais-yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan rooleistaan televisiosarjoissa Smash, American Odyssey ja As the World Turns, sekä pääroolistaan Zari Tomazina ja Zari Tarazina CW:n supersankarisarjassa Legends of Tomorrow.

Tala Ashe
Tala Ashe.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Talayeh Ashrafi
Syntynyt24. elokuuta 1986 (ikä 36)
Tehran, Iran
Ammatti näyttelijä
Puoliso Raffi Barsoumian
Näyttelijä
Aktiivisena 2008-
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
IMDb

Nuoruus ja koulutusMuokkaa

Ashe syntyi Teheranissa, Iranissa. Hän muutti Yhdysvaltoihin yhdeksän kuukauden ikäisenä. Ashe varttui Powellissa, Ohiossa, aivan osavaltion pääkaupungin Columbuksen ulkopuolella. Hän osallistui lukion teatteriesityksiinsä sekä näyttelijänä että ohjaajana.

Ashe sai BFA-tutkinnon Bostonin yliopiston teatterikoulusta. Hän opiskeli myös London Academy of Music and Dramatic Artissa ja Upright Citizens Brigade -teatterissa New Yorkissa.

UraMuokkaa

Ashe on esiintynyt lukuisissa alueellisissa ja Off-Broadwayn tuotannoissa. Ashen ensimmäinen live-rooli on hänen roolinsa Nadiana vuoden 2008 elokuvassa Waiting in Beijing. Häntä pidettiin elokuvaa tehdessä Tala Ashrafina, mutta hän on Tala Ashe kaikissa myöhemmissä rooleissaan. Ashe on esiintynyt vieraana sarjoissa Law & Order, Law & Order: Criminal Intent, 30 Rock ja Covert Affairs. Ashella on myös ollut toistuvia rooleja Smashissa ja American Odysseyssa. Hän oli myös näyttelijänä elokuvassa As the World Turns.

Vuonna 2017 Ashe liittyi Legends of Tomorrow-sarjaan pääroolissa Zari Tomazina. Hän otti johtoon jakson nimeltä "Here I Go Again" ja sai kiitosta niin kriitikoilta kuin faneiltakin esityksestään.

YksityiselämäMuokkaa

Ashe on iranilais-amerikkalainen ja hänellä on kaksoiskansalaisuus. Hänen nimensä, Talayeh, tarkoittaa "tienraivaajaa" persiaksi ja tulee Shahnamehistä. Englannin lisäksi hän puhuu sujuvasti persiaa. Yhdessä muiden Arrowverse-näyttelijöidensä kanssa Ashe on Shethority-projektin perustajajäsen. Hankkeen tavoitteena on inspiroida ja kohottaa naisia (määrittely mukaan lukien).

FilmografiaMuokkaa

Televisio- ja elokuvaroolit
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2008 Waiting in Beijing Nadia Elokuva; näytellyt nimellä Talayeh Ashrafi
2008 Law & Order Madison Jakso: "Angelgrove"
2008 As the World Turns Ameera Ali Aziz Toistuva rooli, 26 jaksoa
2011 Law & Order: Criminal Intent Rebecca Landon Jaksoa: "Boots on the Ground"
2012 Smash R.J. Quigley Toistuva rooli(kausi 1), 6 jaksoa
2015 American Odyssey Anna Stone Toistuva rooli, 7 jaksoa
2017–2022 Legends of Tomorrow Zari Tomaz and Zari Tarazi Päärooli (kausi 37), 74 jaksoa
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tala Ashe