Avaa päävalikko

Spandau Ballet oli marraskuussa 1979 perustettu brittiläinen yhtye, jonka musiikille oli ominaista funkin ja syntetisaattoripopin sekoitus saksofonisooloihin. Yhtyeen perustivat muusikkoveljekset Gary Kemp (kitara) ja Martin Kemp (basso) yhdessä Tony Hadleyn (laulu), Steve Normanin (kitara, saksofoni ja lyömäsoittimet) ja John Keeblen (rummut) kanssa. Spandau Ballet pääsi valtavirtaan, kun se vaihtoi kasakkapuvut suhteellisen normaaleihin asuihin levyllä True (1983). Yhtye tuli tunnetuksi Duran Duranin kilpailijana ja esiintyi vuonna 1985 Live Aidissa, kuten Duran Durankin. Spandau Ballet hajosi kuitenkin vuonna 1990. Sen suurimmat hitit olivat ”True”, ”Gold” ja ”Only When You Leave”. Yhtye teki comebackin vuonna 2009, jonka aikana se teki maailmankiertueen ja julkaisi uuden albumin Once More.

Spandau Ballet
Spandau Ballet esiintymässä vuonna 2009
Spandau Ballet esiintymässä vuonna 2009
Tiedot
Toiminnassa 1979–1990, 2009–2019
Tyylilaji uusi aalto, blue-eyed soul, synthpop
Kotipaikka Islington, Lontoo, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Laulukieli englanti
Jäsenet

Tony Hadley
Gary Kemp
Steve Norman
John Keeble
Martin Kemp

Entiset jäsenet

Michael Ellison
Richard Miller

Levy-yhtiö

Chrysalis, Mercury, Epic, Parlophone

Aiheesta muualla
Kotisivut

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  • Journeys to Glory (1981)
  • Diamond (1982)
  • True (1983)
  • Parade (1984)
  • Through the Barricades (1986)
  • Heart Like a Sky (1989)
  • Once More (2009)

SingletMuokkaa

  • To Cut a Long Story Short (1980)
  • The Freeze (1981)
  • Musclebound/Glow (1981)
  • Chant no. 1 (I Don't Need This Pressure On) (1981)
  • Paint Me Down (1981)
  • She Loved Like Diamond (1982)
  • Instinction (1982)
  • Lifeline (1982)
  • Communication (1983)
  • True (1983)
  • Gold (1983)
  • Pleasure (1983)
  • Only When You Leave (1984)
  • I'll Fly For You (1984)
  • Highly Strung (1984)
  • Round and Round (1985)
  • Fight for Ourselves (1986)
  • Through the Barricades (1986)
  • How Many Lies (1987)
  • Raw (1988)
  • Be Free With Your Love (1989)
  • Empty Spaces (1989)
  • Crashed Into Love (1990)

KokoelmatMuokkaa

  • The Singles Collection (1985)
  • The Remixes (1986)
  • The Best of Spandau Ballet (1991)
  • Gold: The Best of Spandau Ballet (2003)

LivelevytMuokkaa

  • Spandau Ballet Live (2004)
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.