Avaa päävalikko

Sirpa Lane (oik. Salo, 1952 Turku1999 Formentera) oli suomalaissyntyinen näyttelijä ja malli. Lanen tunnetuimpia rooleja ovat aatelisnainen Walerian Borowczykin elokuvassa La Bête ja Roger Vadimin elokuvan Charlotte nimirooli.

Lane lähti ulkomaille jo nuorena ja saavutti kulttimainetta mutta jäi kotimaassaan varsin tuntemattomaksi elokuvasensuurin takia. Lanen elokuvia nähtiin Suomessa ensimmäistä kertaa valkokankaalla vasta Suomen elokuva-arkiston sarjassa syksyllä 2006. Lane kuoli AIDSiin. [1]

FilmografiaMuokkaa

  • Fluff (1974)
  • La jeune fille assassinée (1974)
  • La Bête (1975)
  • Nazi Love Camp 27 (1977)
  • Malabestia (1978)
  • Papaya, Love Goddess of the Cannibals (1978)
  • La bestia nello spazio (1980)
  • Trois filles dans le vent (1981)
  • The Secret Nights of Lucrezia Borgia (1982)
  • Exciting Love Girls (1983)

LähteetMuokkaa

  1. Jyrki Hämäläinen: Neitsytöljy, s. 12 - 16

Aiheesta muuallaMuokkaa