Seppo Maijala

suomalainen näyttelijä

Seppo Maijala (s. 16. huhtikuuta 1944 Lempäälä) on suomalainen näyttelijä. Hän on näytellyt niin televisiossa kuin teatterissakin. Televisiossa hänen roolejaan ovat muun muassa Reinikaisen konstaapeli Jänkälä ja Sydänjään Simo. Maijala on naimisissa Heidi Heralan kanssa ja pariskunnalla on neljä lasta.[1] Seppo Maijalalla on myös tytär ensimmäisestä avioliitostaan. Sekä Maijala että Herala ovat Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijöitä.

Seppo Maijala
Henkilötiedot
Syntynyt16. huhtikuuta 1944 (ikä 77)
Lempäälä
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1969–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1976 Kaksi ruplan rahaa Jaska
1982 Kaikki tulevat päivät Henry Ellicott
1983 Juhannustanssit Veijo
1992 Kyyditys
1993 Routasydän Siren
Toinen luonto Reima
1995 Kosketa minua toimitusjohtaja
Päivällinen ruohikolla
2000 Hurmaava joukkoitsemurha Esko Taavitsainen
2005 Eläville ja kuolleille
2012 Juoppohullun päiväkirja palopäällikkö

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1969 30-luvun mies teatterijohtaja
1970 Palveleva puhelin
1979–1980 Profeetta eli räätäli kunnallismiehenä Arttu
1982–1983 Reinikainen Antero Jänkälä
1985 Elias vaeltaja Elias Lönnrot
1986 Huh hellettä! Hannes Kytö
Sisko ja sen veli lääkäri
1994 Mikset sä soita Willen isä
1995 Tuomitut
1995–2000 Kotikatu Raine Aarnio
1996 Sergein totuus Santala
Pimeän hehku Heikki Piironen
2002 Kylmäverisesti sinun psykiatri Aaltonen
Yhteinen huone
Hurmaava joukkoitsemurha Esko Taavitsainen
2006 Uudisraivaaja Jarmo Haapaniemi
2007 Sydänjää Simo Alanen
2010 Helppo elämä syyttäjä
2012 Elämää suurempaa Sakari Mäki
2015 Hinnalla millä hyvänsä Keijo Törmänen
2015, 2016 Downshiftaajat Ragnar Raittila
2016 Syke Kari
2017 Presidentti ex-presidentti
2019 Aktivistit opettaja Kerppola
2021 Roba metsän mies

LähteetMuokkaa

  1. Huusari, Eija: Heidi Heralan pöydässä yksinkertainen on kaunista Eeva. 31.10.2012. Viitattu 9.7.2013.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.