Samantha Jade

australialainen laulaja

Samantha Jade Gibbs (s. 18. huhtikuuta 1987 Perth) on australialainen laulaja-lauluntekijä.[1] Jade voitti vuonna 2012 Australian The X Factor -laulukilpailun. Ennen sitä hänellä oli kolme vuotta kestänyt levytyssopimus Jive Recordsin kanssa, jonka aikana hän julkaisi yhden singlen. Voiton myötä hän sai levytyssopimuksen Sony Music Entertainmentin kanssa.[2]

Samantha Jade Gibbs
Samantha Jade vuonna 2014.
Samantha Jade vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 18. huhtikuuta 1987
Perth
Ammatti laulaja
Muusikko
Taiteilijanimi Samantha Jade
Laulukielet englanti
Aktiivisena 2006–
Tyylilajit R&B, pop, dance, elektroninen
Levy-yhtiöt Jive, Sony
Aiheesta muualla
Kotisivut

Jade on tehnyt kappaleita myös muille artisteille, kuten JoJolle ja Ashley Tisdalelle.[3] Jaden esikoisalbumi Samantha Jade julkaistiin joulukuussa 2012. Se sisältää uudelleenäänitetyt versiot kappaleista, jotka hän esitti The X Factorissa.[2]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Samantha Jade (2012)
  • Nine (2015)

SingletMuokkaa

  • ”Step Up” (2006)
  • ”Turn Around” (2007)
  • ”Secret” (2009)
  • ”What You’ve Done to Me” (2012)
  • ”Christmas at Last” (2012)
  • ”Firestarter” (2013)
  • ”Soldier” (2013)
  • ”I Am Australian” (2014)
  • ”Up!” (2014)
  • ”Sweet Talk” (2014)
  • ”Shake That” (mukana Pitbull, 2015)
  • ”Always” (2016)
  • ”Hurt Anymore” (mukana Cyrus, 2016)
  • ”Nothing Without You” (2017)
  • ”Circles on the Water” (2017)

LähteetMuokkaa

  1. Samantha Jade Biography Allmusic.com. Viitattu 30.10.2013. (englanniksi)
  2. a b Jade revives career on X Factor The Sydney Morning Herald. 20.11.2012. Viitattu 30.10.2013. (englanniksi)
  3. Samantha Jade Interview girl.com.au. Viitattu 30.10.2013. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa