Sally Menke

Sally JoAnne Menke (17. joulukuuta 195327. syyskuuta 2010)[1][2] oli yhdysvaltalainen elokuvaleikkaaja.

Sally Menke
Sally JoAnne Menke
Henkilötiedot
Syntynyt17. joulukuuta 1953
New York, New York Yhdysvallat
Kuollut27. syyskuuta 2010 (56 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti elokuvaleikkaaja
Puoliso Dean Parisot
(vih. 1986)
Lapset 2
Muut tiedot
Aktiivisena 1980–2010

Menke teki pitkään yhteistyötä Quentin Tarantinon kanssa. Hän leikkasi kaikki Tarantinon elokuvat aina kuolemaansa saakka. Menke oli ehdolla parhaan leikkauksen Oscar-palkinnon saajaksi kahdesti elokuvista Pulp Fiction ja Kunniattomat paskiaiset.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Ohjaaja
1983 Cold Feet Bruce van Dusen
1990 Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Steve Barron
1991 The Search for Signs of Intelligent Life in the Universe John Bailey
1992 Reservoir Dogs Quentin Tarantino
1993 Taivas ja maa Oliver Stone
1994 Pulp Fiction Quentin Tarantino
1995 Neljä huonetta
1996 Mulholland Falls Lee Tamahori
1997 Nightwatch Ole Bornedal
Jackie Brown Quentin Tarantino
2000 Kaikki kauniit hevoset Billy Bob Thornton
2001 Daddy and Them
2003–2004 Kill Bill Quentin Tarantino
2004 The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing Wendy Apple
2007 Grindhouse: Death Proof Quentin Tarantino
2009 Kunniattomat paskiaiset
2010 Peacock Michael Lander

LähteetMuokkaa

  1. Quentin Tarantino's Film Editor Sally JoAnne Menke Dies in L.A. Heat Wave Foxnews.com. 29.9.2010. FOX News Network, LLC. Viitattu 29.7.2020. (englanniksi)
  2. McLellan, Dennis: Sally Menke dies at 56; editor on Quentin Tarantino’s movies Latimes.com. 29.9.2010. Los Angeles Times. Viitattu 29.7.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa