Rosemarie DeWitt

yhdysvaltalainen näyttelijä

Rosemarie DeWitt (s. 26. lokakuuta 1971[1] Queens, New York, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän on tunnettu Emily Lahmanin roolista Foxin draamasarjassa Standoff sekä Charmaine Crainen roolista Showtimen komediasarjassa Taran monta elämää.

Rosemarie DeWitt
Rosemarie DeWitt vuoden 2009 Independet Spirit-palkintogaalassa.
Rosemarie DeWitt vuoden 2009 Independet Spirit-palkintogaalassa.
Henkilötiedot
Koko nimi Rosemarie Braddock DeWitt
Syntynyt26. lokakuuta 1971 (ikä 49)
Queens, New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Chris Messina (vih. 1995 ero. 2006) Ron Livingston (vih. 2009)
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 2001-
Merkittävät roolit Standoff
Taran monta elämää Rachel Getting Married La La Land
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

DeWitt on naimisissa Standoff-sarjan vastanäyttelijänsä Ron Livingstonin kanssa vuodesta 2009. Heillä on kaksi tytärtä. Hän on vieraillut muuan muassa sarjoissa Sinkkuelämää ja Kova laki:Erikoisyksikkö. Vuonna 2008 hän näytteli draamaelokuvassa Rachel Getting Married. Vuosina 1995-2006 DeWitt oli naimisissa näyttelijä Chris Messinan kanssa.


DeWittin tunnetuimpia rooleja ovat sarjoissa Mad Men,Sinkkuelämää,Taran monta elämää, Kova laki:Erikoisyksikkö ja Standoff. Elokuvissa hänen tunnetuimmat roolit ovat elokuvissa La La Land, Your Sister’s Sister, The Company Men ja Rachel Getting Married. DeWitt on näytellyt lähinnä independet-elokuvissa. DeWitt on voittanut myös jotain palkintoja.

FilmografiaMuokkaa

  • Kova laki: Erikoisyksikkö (2001) – Gloria Palmera
  • Sinkkuelämää (2003) – Fern
  • Fresh Cut Grass (2004)
  • The Commuters (2005) – Trisha
  • The Great New Wonderful (2005) – Debbie
  • Cinderella Man (2005) – Sara Wilson
  • Buy It Now (2005) – äiti
  • Asema 62 (2005) – Heather
  • Shut Up and Sing (2006) – Dana
  • Love Monkey (2006) – Abby Powell
  • Doris (2006) – Doris
  • Off the Black (2006) – Debra
  • Standoff (2006–2007) – Emily Lehman
  • Purple Violets (2007)
  • Queens Supreme (2007) – Rona Heller
  • Mad Men (2007) – Midge Daniels
  • Afterschool (2008) – opettaja
  • Rachel Getting Married (2008) – Rachel
  • Tenure (2009) – Beth
  • How I Got Lost (2009) – Leslie
  • Wainy Days (2009) – June
  • Taran monta elämää (2009–2011) – Charmaine Craine
  • The Company Men (2010) – Maggie Walker
  • La La Land (2016)

LähteetMuokkaa

  1. Good Morning! KWTX-TV News. 26.10.2011. Waco, Texas: Gray Television. Arkistoitu 19.4.2014. Viitattu 11.10.2013. (englanniksi)
 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Rosemarie DeWitt.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.