Ronny Jordan

Robert Laurence Albert Simpson, joka tunnetaan ammattimaisesti nimellä Ronny Jordan (29. marraskuuta 196213. tammikuuta 2014), oli brittiläinen kitaristi ja osa 1900-luvun lopun acid jazz -liikettä.[1][2] Jordan kuvaili musiikkiaan "kaupunkijazziksi", sekoitukseksi jazzista, hiphopista ja R&B:stä.

Ronny Jordan
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Laurence Albert Simpson
Syntynyt29. marraskuuta 1962
Lontoo, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta
Kuollut13. tammikuuta 2014 (51 vuotta)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Ronny Jordan
Aktiivisena 1992–2014
Tyylilajit jazz, Acid jazz, Smooth jazz
Soittimet kitara
Levy-yhtiöt Island
Aiheesta muualla
www.ronnyjordan.com

Jordan kuoli 13. tammikuuta 2014.[3]

DiscografiaMuokkaa

  • The Antidote (Island, 1992)
  • The Quiet Revolution (Island, 1993)
  • Bad Brothers (Island, 1994)
  • Light to Dark (Island, 1996)
  • A Brighter Day (Blue Note, 1999)
  • Off the Record (Capitol, 2001)
  • At Last (N-Coded, 2003)
  • After 8 (N-Coded, 2004)
  • The Rough and the Smooth (2009)

LähteetMuokkaa