Robert James-Collier

brittiläinen näyttelijä


Robert James-Collier (s. 23. syyskuuta 1976, Salford, Suur-Manchester, Englanti)[1] on englantilainen näyttelijä ja malli. Hänet tunnetaan Thomas Barrow'n roolista Downton Abbey-sarjassa sekä Liam Connorin roolista Coronation Streetissä.

Robert James-Collier
Henkilötiedot
Syntynyt23. syyskuuta 1976 (43)
Salford, Suur-Manchester, Englanti
Ammatti näyttelijä, malli
Puoliso Lauren Chandiram
Lapset 2
Muut tiedot
Aktiivisena 2005-

Yksityiselämä muokkaa

Robert James-Collier syntyi Salfordissa, Suur-Manchesterissa[2], Robert Collierina, mutta hän muutti nimensä Robert James-Collieriksi välttääkseen sekaannusta toisen samannimisen näyttelijän kanssa.[3]James-Collier opiskeli St Patrickin roomalaiskatolisessa lukiossa Ecclesissä, Suur-Manchesterissa.[4]

James-Collierilla on kaksi tutkintoa; hän opiskeli yritystoimintaa Huddersfieldin yliopistossa ja markkinointia Manchesterin yliopiston tiede- ja teknologiainstituutissa.[5]

Ura muokkaa

Näyttelijänä muokkaa

James-Collierilla ei ollut kokemusta näyttelijänä, kun hän haki Down to Earth -sarjaan näyttelemään. Sarjan muutama näyttelijä oli vakuuttunut James-Collierin lahjakkuudesta ja hän sai osan pubin vuokranantajana. Vuonna 2006 hän esiintyi New Street Law -sarjassa sekä esitti pientä osaa Stud -nimisenä hahmona Hävytöntä -sarjassa Rob Collierin nimellä.

Vuosina 2006-2008 hän näytteli Coronation Streetin Liam Connoria.[6]

Coronation Streetin jälkeen James-Collier sai näkyvän roolin sarjasta Downton Abbey, jossa hän esiintyi vuosina 2010-15. Lisäksi hän näytteli West Endissä Kalenteritytöt -näytelmässä.

James-Collierin mukaan hänen oli vaikeaa saada Downton Abbeyn jälkeen muita kuin homoseksuaalin rooleja Yhdysvalloissa.[7][8]

James-Collier sai vuonna 2016 Kevin O´Dowdin roolin rikosdraamassa The Level. Vuonna 2017 James-Collier näytteli brittiläisessä kauhuelokuvassa The Ritual.[9]Lisäksi hänellä oli myös pieni rooli Jessica Hynesin ohjausdebyytissä The Fight.[10]

Vuonna 2019 James-Collier valittiin Channel 4:n Ackley Bridge -kouludraamasarjaan näyttelemään Martin Evershedia.[11]

Mallina muokkaa

James-Collier teki mallina töitä Argos-tavaratalolle, jonka katalogeissa hän esiintyi vuonna 2007 ja 2008.[12][13]

Filmografia muokkaa

Elokuva
Vuosi Elokuva Rooli
2011 Mercenaries Callum
2012 Spike Island Herra Milligan
2013 Wayland´s song John
2015 A Christmas Star Pat McKerrod
2017 The Ritual Häkki
2019 Downton Abbey Thomas Barrow
Televisio
Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2005 Perfect Day Alex Televisioelokuva
2005 Down to Earth Nicky Christy 10 jaksoa
2006 Hävytöntä Stud / Jim 1 jakso
2006 Casualty Martin Stonewall 1 jakso: "Secrets and Lies"
2006 Dalziel and Pascoe Simon Thewlis 1 jakso: "Luolanainen: Osa 2"
2006–2008 Coronation Street Liam Connor 330 jaksoa,

Voitti rooliinsa liittyen British Soap Awards -palkinnon vuosina 2007, 2008 ja 2009 sekä Inside Soap Awards -palkinnon vuonna 2007.

2010–2015 Downton Abbey Thomas Barrow
52 jaksoa


Voitti yhdessä muiden Downton Abbey -sarjan näyttelijöiden kanssa parhaan näyttelijäkokoonpanon SAG -palkinnon vuosina 2013, 2015 ja 2016.
2011 Moving On Clive 1 jakso: "Milkman"
2012 Love Life Joe Päärooli, 3 jaksoa
2013 Moving On Aiden Evans 1 jakso: "Visiting Order"
2016 The Level Kevin O'Dowd Päärooli, 6 jaksoa
2016 The Attendant Alex Lyhytelokuva
2018 Urban Myths Eversti Archie Christie Jakso: "Agatha Christie"
2019 Vera Stanhope tutkii Richard Jakso: "Cold River"
2019 Murha paratiisissa Oliver Carr 1 jakso
2019 - Ackley Bridge Martin Evershed Päärooli
2019 Nancy Lyhytelokuva [14]
2020 Fate: The Winx Saga Silva 6 jaksoa

Lähteet muokkaa

  1. Rob James-Collier on life in Downton Abbey as Thomas Barrow Lancashire Life. Viitattu 12 January 2015.
  2. men Administrator: Unknown Rob flies the Co-op men. 19 February 2007. Viitattu 12 January 2015.
  3. Corrie's latest bad boy Manchester Evening News. 17 April 2010.
  4. Lockyer: Rob James Collier steps out from Downton Abbey Daily Express. 13 March 2012. Viitattu 12 January 2015.
  5. "Up stairs down", The Northern Echo, 23 September 2010. Luettu 24 September 2010. Archived from the original on 26 September 2010. 
  6. Soaps – News – 'Liam' quits Corrie over "typecast" fears – Digital Spy (Arkistoitu – Internet Archive)
  7. A Downton Abbey star claims playing a gay character hurt his career The Independent. 7.10.2017. Viitattu 27.8.2020. (englanniksi)
  8. HuffPost is now a part of Verizon Media consent.yahoo.com. Viitattu 27.8.2020. [vanhentunut linkki]
  9. "Hollyoaks star hits back after Downton Abbey actor said playing gay hurt his career", pinknews.co.uk, 7 October 2017. Luettu 22 April 2019. 
  10. Rob James-Collier on horror films, Downton Abbey and waltzing with Dame Maggie Smith – Radio Times
  11. Ackley Bridge series three casts Corrie and Downton star Rob James-Collier Metro. 16 January 2019. Viitattu 16 January 2019. (englanniksi)
  12. YorkshireLive: My life in Downton Abbey by former Huddersfield student Rob James-Collier YorkshireLive. 30.10.2012. Viitattu 27.8.2020.
  13. Robert James-Collier imdb.com.
  14. Nancy – Short Film 2019 youtu.be. Viitattu 14 March 2019.

Aiheesta muualla muokkaa