Robert Patrick ”Robbie” Amell (s. 21. huhtikuuta 1988 Toronto, Ontario) on kanadalainen näyttelijä ja malli. Hänet tunnetaan parhaiten rooleistaan tv-sarjoissa The Tomorrow People ja The Flash sekä elokuvissa Scooby-Doo! The Mystery Begins ja The Duff. Hänen uransa alkoi roolista kanadalaisessa tv-sarjassa Life with Derek.

Robbie Amell
Amell vuonna 2016.
Amell vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Robert Patrick Amell
Syntynyt 21. huhtikuuta 1988 (ikä 31)
Toronto, Ontario, Kanada
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 2005–
Merkittävät roolit ”Jimmy Madigan”
(True Jackson, VP)
Ronnie Raymond / Firestorm
(The Flash)
Ehdokkuudet

Parhaan komedianäyttelijän Teen Choice -palkinto
Parhaan suudelman Teen Choice -palkinto
(The Duff)

Aiheesta muualla
IMDb

Varhainen elämäMuokkaa

Amell syntyi Torontossa ja aloitti mallintyöt ja näyttelemisen kuusivuotiaana, esiintyen televisiomainoksissa yhdessä siskonsa kanssa. Hän harrasti myös pitkään jääkiekkoa ja on Toronto Maple Leafs -joukkueen fani. Nykyään hän kannattaa myös Los Angeles Kingsiä. 16-vuotiaana Amell alkoi esiintyä high school -näytelmissä ja valmistuttuaan opiskeli näyttelemistä kanadalaisessa elokuva-akatemiassa.[1] Amell on näyttelijä Stephen Amellin serkku.[2]

UraMuokkaa

Amell debytoi pienessä roolissa vuonna 2006 elokuvassa Villi tusina 2. Hänen roolinsa piti aluksi olla vuorosanaton, mutta lopulta hänelle lisättiin pari repliikkiä. Hän näytteli myös kanadalaisessa tv-sarjassa Life with Derek päähahmo Caseyn poikaystävää, Maxia. Seuraavan merkittävän tv-roolin hän sai Nickelodeonin nuortensarjasta True Jackson, VP. Sen ohella hän on vieraillut lukuisissa yhdysvaltalaisissa tv-sarjoissa.

Vuonna 2013 Amell sai näyteltäväkseen pääroolin CW-kanavan scifi-draamasarjassa The Tomorrow People. Lisäksi hän sai toistuvan roolin Ronnie Raymond/Firestormina tv-sarjasta The Flash. Vuonna 2016 Amell esiintyi komediaelokuvassa Nine Lives ja vuonna 2017 kauhuelokuvassa The Babysitter.

YksityiselämäMuokkaa

Amell kihlautui näyttelijä Italia Riccin kanssa vuonna 2014. He ovat seurustelleet vuodesta 2008.[3] Pari meni naimisiin vuonna 2016.lähde?

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Rooli
2005 Villi tusina 2 Daniel Murtaugh
2007 Left for Dead Blair
2007 American Pie Presents: Beta House Nick Anderson
2013 Struck by Lightning Justin Walker
2015 The Duff Wesley Rush
2015 Max Kyle Wincott
2016 Nine Lives David Brand
ARQ Renton
2017 The Babysitter Max
Televisioelokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Rooli
2008 Picture This – revi siitä Drew Patterson
2009 Scooby-Doo! The Mystery Begins Fred Jones
2010 Scooby-Doo! Curse of the Lake Monster
2013 The Hunters Paxton Flynn
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Rooli Jakso(t)
2006 Runaway Stephen
2006–08 Life with Derek Max Miller 17 jaksoa
2008 Murdochin murhamysteerit Wallace Driscoll ”Still Waters”
2008–11 True Jackson, VP Jimmy Madigan 41 jaksoa
2010 Luonnoton historia Michael O'Malley
2011 Ensisilmäyksellä Nate ”Scooby” Scooberman
Perhesiteet William Walker nuorena ”For Better or for Worse”
C.S.I. New York Riley Frazier ”Air Apparent”
2011–12 Kosto Adam Connor
2012 Alcatraz Ray Archer nuorena
Valehtelevat viettelijät Eric Kahn ”The Kahn Game”
Havaiji 5-0 Billy Keats ”Popilikia”
2013 Hot in Cleveland Lloyd ”The Conversation”
Amerikan ykkösperhe D.B. 7 jaksoa
Zach Stone Is Gonna Be Famous Nick 8 jaksoa
2013–14 The Tomorrow People Stephen Jameson 22 jaksoa
2014–16 The Flash Ronnie Raymond / Firestorm 10 jaksoa
2015 Moderni perhe Chase ”Closet? You’ll Love It!”
Chasing Life Ekstaasityyppi (kreditoimaton) ”Wild Thing”
2016–18 Salaiset kansiot erikoisagentti Kyd Miller
2018 Surkeiden sattumusten sarja Kevin

LähteetMuokkaa

  1. Robbie Amell Biography Yahoo! Movies Canada. 20.10.2013. Viitattu 25.4.2016. (englanniksi)
  2. Bierly, Mandi: Invasion of the Amells: A Q&A with the CW's best bloodline Entertainment Weekly. 16.9.2013. Viitattu 25.4.2016. (englanniksi)
  3. Longeretta, Emily: Italia Ricci & Robbie Amell Engaged – After 6 Years Of Dating Hollywood Life. 20.8.2014. Viitattu 25.4.2016. (englanniksi)