Priscilla Lawson

Priscilla Lawson (oik. Shortridge, 8. maaliskuuta 1914 Indianapolis, Indiana, Yhdysvallat27. elokuuta 1958 Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten prinsessa Auran roolista Flash Gordon -sarjaelokuvassa 1936.[1]

Priscilla Lawson
PRISCILLALawson (cropped).jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Priscilla Lawson
Syntynyt 8. maaliskuuta 1914
Indianapolis, Indiana, Yhdysvallat
Kuollut 27. elokuuta 1958 (44 vuotta)
Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Alan Curtis
Näyttelijä
Aktiivisena 1935-1941
Merkittävät roolit prinsessa Aura Flash Gordon -sarjaelokuvassa (1936)
Aiheesta muualla
IMDb

Hän voitti kauneuskilpailut Miamissa 1935 ja sai sen ansiosta elokuvasopimuksen Universalin kanssa. Hän sai prinsessa Auran roolin Flash Gordon -sarjakuvaan perustuvassa 13-osaisessa sarjaelokuvassa 1936, mutta Universal ei jatkanut hänen sopimustaan. Hän näytteli sivuosia Paramountin ja MGM:n elokuvissa ennen kuin lopetti näyttelemisen 1941. Hän oli aikanaan tunnetumpi avioliitostaan B-elokuvatähden Alan Curtisin kanssa kuin elokuvistaan.[1]

Hän kuoli 44-vuotiaana mahahaavan aiheuttamaan verenvuotoon.[1]

FilmografiaMuokkaa

  • His Night Out (1935)
  • The Great Impersonation (1935)
  • Dangerous Waters (1936)
  • Don't Get Personal (1936)
  • Sutter's Gold (1936)
  • Flash Gordon (1936)
  • The Phantom Rider ((1936)
  • Wives Never Know (1936)
  • Rose Bowl (1936)
  • The Accusing Finger (1936)
  • College Holiday (1936)
  • Internes Can't Take Money (1937)
  • King of Gamblers (1937)
  • Double Wedding (1937)
  • The Last Gangster (1937)
  • Arsène Lupin Returns (1938)
  • The Girl of the Golden West (1938)
  • The First Hundred Years (1938)
  • Flash Gordon's Trip to Mars (1938)
  • Nykypäivän sankarit (1938)
  • Three Comrades (1938)
  • The Toy Wife (1938)
  • Heroes of the Hills (1938)
  • Three Loves Has Nancy (1938)
  • The Women (1939)
  • Billy the Kid (1941)

LähteetMuokkaa

  • Wollstein, Hans J.: Priscilla Lawson AllMovie.com. Viitattu 6.3.2010. (englanniksi)

ViitteetMuokkaa

  1. a b c Wollstein

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.