Peter Jöback

ruotsalainen laulaja

Peter Jöback (s. 4. kesäkuuta 1971 Tukholma, Ruotsi) on ruotsalainen laulaja, näyttelijä ja musikaaliartisti.

Peter Jöback vuonna 2013.

Jöbackin suuri läpimurto tapahtui vuonna 1995, kun hän sai Robertin roolin musikaalissa Kristina från Duvemåla. Hänen soolokappaleensa musikaalista "Guldet blev till sand", joka julkaistiin studiolevytyksenä vuonna 1996 yhdessä musikaalin muun musiikin kanssa[1], oli Svensktoppen-musiikkilistalla 110 viikon ajan.[2]

Jöback on osallistunut Ruotsin Melodifestivaleniin kaksi kertaa, vuosina 1990 ja 2010.[3][4] Hän esitti pääroolin The Phantom of the Opera -musikaalin 30-vuotisjuhlanäytöksessä Broadwaylla.[5]

Peter Jöback on naimisissa Oscar Jöbackin (o.s. Nilsson) kanssa. He menivät naimisiin 25. kesäkuuta 2010.[6]

DiskografiaMuokkaa

Vuosi Albumin nimi
1993 Peter Jöback
1997 Personliga val
2000 Only When I Breathe
2002 I Feel Good and I'm Worth It
Jag kommer hem igen till jul
2004 Det här är platsen
Storybook
2006 Flera sidor av samma man
2007 Människor som du och jag
2008 En god Jul och ett gott nytt år
2009 East Side Stories
2010 En kväll med Peter Jöback
2011 Livet, Kärleken och Döden – La Vie, L'Amour, La Mort
2012 Jag kommer hem igen till jul – Juhlajulkaisu
2013 I Love Musicals – The Album

LähteetMuokkaa

  1. Kristina från Duvemåla helensjoholm.nu. Viitattu 19.4.2021. (ruotsiksi)
  2. Sveriges Radio: Rekordlistan - Svensktoppen sverigesradio.se. Viitattu 19.4.2021. (ruotsiksi)
  3. Melodifestivalen 1990: Peter Jöback - "En sensation" Eurovisionworld. Viitattu 19.4.2021.
  4. Melodifestivalen 2010: Peter Jöback - "Hollow" Eurovisionworld. Viitattu 19.4.2021.
  5. Jöback handplockad: ”Kunde inte tänka sig nån annan” Aftonbladet. Viitattu 19.4.2021. (ruotsiksi)
  6. Här får Peter sin äkta man Aftonbladet. Viitattu 17.4.2021. (ruotsiksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa