Avaa päävalikko

Peter Davison (syntymänimeltään Peter Moffett, s. 13. huhtikuuta 1951) on brittiläinen näyttelijä. Hän tuli kuuluisaksi etenkin Doctor Who -sarjassa, jossa hän näytteli viidettä Tohtoria vuosina 1981–1984. Hänet tunnetaan myös roolistaan televisiosarjassa Kaikenkarvaiset ystäväni, jossa hänen hahmonsa oli Tristan Farnon. Davisonin viime vuosien televisiotöihin lukeutuu päärooli ITV:n sarjassa Kaukaiset rannat (Distant Shores). Näyttelijä Georgia Moffett on hänen tyttärensä.

Peter Davison
Peter Davison vuonna 2016.
Peter Davison vuonna 2016.
Henkilötiedot
Koko nimi Peter Moffett
Syntynyt 13. huhtikuuta 1951 (ikä 68)
Lontoo, Englanti, Britannia
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Tohtori (Doctor Who)
Aiheesta muualla
IMDb

Osittainen filmografiaMuokkaa

Vuodet Ohjelma Rooli
1978–1990 Kaikenkarvaiset ystäväni Tristan Farnon
1981–1984 Doctor Who The Doctor
2000 Rouva Bradleyn mysteerit Komisario Henry Christmas
2000–2003 Perhesalaisuuksia David Braithwaite
2005–2008 Kaukaiset rannat Bill Shore
2006 Lastenhoidon A ja Ö George Huntley
2007 Onni yksillä Martin Chadwick

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.