Avaa päävalikko
Paul Weller

John Paul Weller (s. 25. toukokuuta 1958 Woking, Englanti) on arvostettu brittiläinen laulaja-lauluntekijä. Hän tuli tunnetuksi 1970-luvun ja 1980-luvun taitteessa The Jam -yhtyeessä, joka sekoitti 1960-luvun mod-kulttuuria, popia ja punkrockia. Yhtyeessä Weller toimi pääasiallisena lauluntekijänä ja keulakuvana. Yhtyeen hajoamisen jälkeen Paul Weller toimi laulajana popmaisemmassa yhtyeessä The Style Council, joka sekin myöhemmin hajosi. 1990-luvun alkupuoliskolla Weller aloitti menestyksekkään soolouransa. Hän on julkaissut kymmenen sooloalbumia ja kolme kokoelmaa sekä livealbumeita. Menestyneimpiä sooloalbumeista ovat Stanley Road (1995), Illumination (2002), 22 Dreams (2008) ja Sonik Kicks (2012), jotka kaikki ovat nousseet Yhdistyneen kuningaskunnan albumilistan ykkösiksi. Myös muut Wellerin sooloalbumit ovat pärjänneet albumilistoilla hyvin.

Sisällysluettelo

Soolotuotannon diskografiaMuokkaa

Albumin nimen jälkeen mainitaan listasijoitus Britanniassa.

StudioalbumitMuokkaa

  • Paul Weller - (1992) #8 UK
  • Wild Wood - (1993) #2 UK
  • Stanley Road - (1995) #1 UK
  • Heavy Soul - (1997) #2 UK
  • Heliocentric - (2000) #2 UK
  • Illumination - (2002) #1 UK
  • Studio 150 - (2004) #2 UK
  • As Is Now - (2005) #4 UK
  • 22 Dreams - (2008) #1 UK
  • Wake Up the Nation - (2010) #2 UK
  • Sonik Kicks - (2012) #1 UK
  • Saturns Pattern - (2015) #2 UK[1]

LivealbumitMuokkaa

  • Live Wood - (1994) #13 UK
  • Days Of Speed - (2001) #3 UK
  • Catch-Flame! - (2006) #17 UK

KokoelmatMuokkaa

  • Modern Classics - The Greatest Hits - (1998) #7 UK
  • Fly On The Wall - (2003) #22 UK
  • Hit Parade - (2006) #7 UK

The Jam -diskografiaMuokkaa

  • In The City (1977)
  • This Is the Modern World (1977)
  • All Mod Cons (1978)
  • Setting Sons (1979)
  • Sound Affects (1980)
  • The Gift (1982)

LivealbumitMuokkaa

  • Dig the New Breed (1982)

The Style Council -diskografiaMuokkaa

  • Introducing The Style Council - (1983, julkaistu ainoastaan USA:ssa, Hollanissa ja Japanissa)
  • Café Bleu - (1984) #2 UK
  • Our Favourite Shop - (1985) #1 UK
  • The Cost of Loving - (1987) #2 UK, #122 US
  • Confessions of a Pop Group - (1988) #15 UK, #174 US
  • Modernism: A New Decade - (nauhoitettiin 1989, mutta julkaistiin vasta 1998)

LivealbumitMuokkaa

  • Home and Abroad - (1986) #8 UK


LähteetMuokkaa

  1. Saturns Pattern | Official Charts officialcharts.com. Viitattu 24.8.2015.

Aiheesta muuallaMuokkaa