Avaa päävalikko

Patrick Wilson

yhdysvaltalainen näyttelijä

Patrick Joseph Wilson (s. 3. heinäkuuta 1973 Norfolk, Virginia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hän on näytellyt muun muassa Raoulia elokuvassa Oopperan kummitus, Dania elokuvassa Watchmen ja Ed Warrenia elokuvissa Kirottu ja Kirottu 2.[1]

Patrick Wilson
Patrick Wilson vuonna 2014.
Patrick Wilson vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Patrick Joseph Wilson
Syntynyt 3. heinäkuuta 1973 (ikä 46)
Norfolk, Virginia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja
Puoliso Dagmara Dominczyk (2005–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1996–
Merkittävät roolit Hard Candy
Watchmen
Riivattu
Kirottu
Ehdokkuudet

Emmy (2003)
Golden Globe (2003)

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2001 My Sister’s Wedding My Sister’s Wedding Quinn
2004 The Alamo The Alamo William Barret Travis
Oopperan kummitus The Phantom of the Opera Raoul, Chagnyn varakreivi
2005 Hard Candy Hard Candy Jeff Kohlver
2006 Little Children Little Children Brad Adamson
Juoksee saksien kanssa Running with Scissors Michael Shephard
2007 Purple Violets Purple Violets Brian Callahan
Evening Evening Harris Arden
Brothers Three: An American Gothic Brothers Three: An American Gothic Peter
2008 Life in Flight Life in Flight Will
Lakeview Terrace - tarkkailun alla Lakeview Terrace Chris Mattson
Passengers Passengers Eric Clark
2009 Watchmen Watchmen Daniel Dreiberg / Yöpöllö II
2010 Riivattu Insidious Josh Lambert
The A-Team The A-Team Lynch
Vaihtamalla paranee The Switch Roland
Morning Glory Morning Glory Adam Bennett
2012 Prometheus Prometheus Elizabethin isä
2013 Kirottu The Conjuring Ed Warren
Insidious: Chapter 2 Insidious: Chapter 2 Josh Lambert
2014 Jack Strong Jack Strong Daniel
Space Station 76 Space Station 76 Glenn
Stretch Stretch Stretch
Big Stone Gap Big Stone Gap Jack MacChesney
Let’s Kill Ward’s Wife Let’s Kill Ward’s Wife David
2015 Zipper Zipper Sam Ellis
Home Sweet Hell Home Sweet Hell Don Champagne
The Man on Carrion Road The Man on Carrion Road Wallace
Bone Tomahawk Bone Tomahawk Arthur O’Dwyer
2016 Kirottu 2 The Conjuring 2 Ed Warren
The Founder The Founder Rollie Smith
2018 Aquaman Aquaman Orm / Merimestari
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2003 Angels in America Joe Pitt ”Part 1 Millennium Approaches”
”Part 2 Perestroika”
2009 American Dad Jim (äänirooli) ”Wife Insurance”
2011–2012 A Gifted Man Michael Holt 16 jaksoa
2013 Girls Joshua One Man’s Trash
2015 Fargo Lou Solverson 10 jaksoa

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.