Vitalic

ranskalainen muusikko
(Ohjattu sivulta Pascal Arbez)

Pascal Arbez (s. 1976), joka tunnetaan paremmin taiteilijanimeltään Vitalic, on ranskalainen elektronisen musiikin artisti.[1]

Vitalic
Vitalic esiintymässä Pariisissa vuonna 2014.
Vitalic esiintymässä Pariisissa vuonna 2014.
Henkilötiedot
Koko nimi Pascal Arbez
Syntynyt 1976 (ikä 43–44)
Dijon
Muusikko
Taiteilijanimi Vitalic
DIMA
Aktiivisena 1996–
Tyylilajit electro house, electroclash, tekno
Levy-yhtiöt Citizen
PIAS
Aiheesta muualla
Kotisivut

Hänen ensimmäiset singlensä julkaistiin vuosina 1996 ja 1997, mutteivät saaneet merkittävää suosiota underground-skenen ulkopuolella. Hänestä tuli tosin hyviä ystävyksiä Michel Amaton kanssa, joka tunnetaan myös nimellä The Hacker, jonka hän tapasi Laurent Garnier’n yökerhossa Rex. The Hacker kehotti Arbezia lähettämään uudet kappaleensa müncheniläisen levy-yhtiön Gigolo Recordsin omistajalle DJ Hellille. Arbez teki näin, ja International DeeJay Gigolo Records julkaisi hyvin tunnetun Poney EP -levyn vuonna 2001, josta tuli suuri menestys julkaisun jälkeen. Kappaleella ”La Rock 01” Vitalic loi kappaleen, josta tuli hitti vuoden 2001 kesällä. Kappale sisältyi myös useiseen kokoelma-albumeihin. Miss Kittin sisälsi ”La Rock 01” -kappaleen kokoelma-albumillaan On the Road.[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • OK Cowboy (2005)
  • OK Cowboy (2006)
  • V Live (2007)
  • Résumé (2007)
  • Flashmob (2009)
  • Rave Age (2012)
  • Voyager (2017)

LähteetMuokkaa

  1. a b Phares, Heather: Vitalic Biography AllMusic. Viitattu 9.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa