Avaa päävalikko

Paavo Piironen (6. kesäkuuta 1943 Helsinki6. marraskuuta 1974) oli suomalainen näyttelijä. Piironen tuli tunnetuksi tehdessään elokuvan Saatanan radikaalit yhdessä Heikki Huopaisen, Heikki Nousiaisen ja Timo Nissin kanssa. Saman joukon kanssa Piironen myös näytteli WilmiCopla-sketseissä. Paavo Piironen kuului vuosina 1969–1973 Suomen Kansallisteatterin taiteilijakuntaan. Hän esitti vuonna 1969 nimiosan näytelmässä Peter Pan. Hän toimi näyttelijän työn ohella myös dramaturgina. Paavo Piironen kuoli vuonna 1974 liikenneonnettomuudessa.

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
1961 Oksat pois... 1. onkiva poika
Tyttö ja hattu Pekan luokkatoveri
1962 Pikku Suorasuu poika syntymäpäiväkutsuilla
1967 Pähkähullu Suomi tappelija laivalla
1970 Akseli ja Elina pappilan renki
Speedy Gonzales - Noin 7 veljeksen poika Jesse
1971 Kahdeksas veljes oksentava mies Pukli-Pax -mainoksessa
Saatanan radikaalit Paavo

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.