Neil Marshall

Neil Marshall vuonna 2006.

Neil Marshall (s. 25. toukokuuta 1970) on brittiläinen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja.

2010-luvulla Marshall on keskittynyt ohjaamaan jaksoja televisiosarjoihin kuten Game of Thrones, Constantine, Black Sails ja Hannibal.[1] Game of Thronesin neljännelle tuotantokaudelle ohjaamastaan jaksosta ”Muurin vartijat” Marshall sai Emmy-ehdokkuuden.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat, ohjaajana
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Huomioita
1992 Brain Death lyhytelokuva
1999 Combat lyhytelokuva
2002 Dog Soldiers
2005 The Descent - loukussa The Descent
2008 Doomsday
2010 Centurion
2015 Tales of Halloween osio "Bad Seed"
2016 Poor Richard's Almanack televisioelokuva
2019 Hellboy

LähteetMuokkaa

  1. Andreeva, Nellie: Neil Marshall & Marc Helwig Launch Production Company, Sign Deal With Legendary Television Deadline. 18.2.2015. Viitattu 19.5.2017. (englanniksi)
  2. Lowry, Brian: 2014 Emmy Awards: ‘Game of Thrones,’ ‘Fargo’ Lead Nominations Variety. 10.7.2014. Viitattu 19.5.2017. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Neil Marshall.
Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.