Avaa päävalikko

Morning Musume '19 (myös Momusu, jap. モーニング娘。'19, aiemmin Morning Musume モーニング娘。suom. Aamun tyttäret) on japanilainen tyttöryhmä, jonka perusti tuottaja ja laulaja Tsunku vuonna 1997[1]. Morning Musume on osa Hello! Projectia, ja se voidaan mieltää sen tärkeimmäksi ryhmäksi[2]. Vuoteen 2014 mennessä tuottaja Tsunku sanoitti ja sävelsi kaikki ryhmän kappaleet[3].

Morning Musume '19
Morning Musume '16 vuonna 2016.
Morning Musume '16 vuonna 2016.
Tiedot
Toiminnassa 1997
Tyylilaji J-pop, EDM
Kotipaikka Japani Tokio Japani
Laulukieli japani
Jäsenet

Mizuki Fukumura (2011–)
Erina Ikuta (2011–)
Ayumi Ishida (2011–)
Masaki Satou (2011–)
Sakura Oda (2012–)
Miki Nonaka (2014–)
Maria Makino (2014–)
Akane Haga (2014–)
Kaede Kaga (2016–)
Reina Yokoyama (2016–)
Chisaki Morito (2017–)
Rio Kitagawa (2019–)
Homare Okamura (2019–)
Mei Yamazaki (2019–)

Entiset jäsenet

Haruna Iikubo (2011–2018)
Haruna Ogata (2014–2018)
Haruka Kudo (2011–2017)
Kanon Suzuki (2011–2016)
Riho Sayashi (2011–2015)
Sayumi Michishige (2003–2014)
Reina Tanaka (2003–2013)
Risa Niigaki (2001–2012)
Aika Mitsui (2006–2012)
Ai Takahashi (2001–2011)
Lin Lin (2007–2010)
Jun Jun (2007–2010)
Eri Kamei (2003–2010)
Koharu Kusumi (2005–2009)
Miki Fujimoto (2003–2007)
Hitomi Yoshizawa (2000–2007)
Makoto Ogawa (2001–2006)
Asami Konno (2001–2006)
Rika Ishikawa (2000–2005)
Mari Yaguchi (1998–2005)
Kaori Iida (1997–2005)
Ai Kago (2000–2004)
Nozomi Tsuji (2000–2004)
Natsumi Abe (1997–2004)
Kei Yasuda (1998–2003)
Maki Goto (1999–2002)
Yuko Nakazawa (1997–2001)
Sayaka Ichii (1998–2000)
Aya Ishiguro (1997–2000)
Asuka Fukuda (1997–1999)

Levy-yhtiö

Zetima

Aiheesta muualla
Kotisivut

Morning Musume tunnetaan kokoonpanon jatkuvasta vaihtuvuudesta, joka tapahtuu valmistujaisten (engl. graduations) ja koe-esiintymisien kautta miltei joka vuosi[4]. Jäsenet on jaoteltu sukupolviin (engl. generations), ja ryhmässä on jo ollut viisitoista sukupolvea ja kaiken kaikkiaan 44 jäsentä[5]. Vuoteen 2018 mennessä Morning Musumen albumit ja singlet olivat myyneet yhteensä 23,254,948 kappaletta[6]. Ryhmän myydyin single on vuonna 1999 julkaistu "Love Machine", joka myi 1,646,630 kappaletta[7].

Nykyiset jäsenetMuokkaa

Nimi Syntymäpäivä Sukupolvi Liittymispäivä Jäsenväri Muuta
Mizuki Fukumura 30. lokakuuta 1996 9. sukupolvi 2. tammikuuta 2011      pinkki johtaja (2014–)[8]
Erina Ikuta 7. heinäkuuta 1997      keltavihreä[9] varajohtaja (2014–)[10]
Ayumi Ishida 7. tammikuuta 1997 10. sukupolvi 29. syyskuuta 2011      sininen varajohtaja (2018–)[11]
Masaki Satou 7. toukokuuta 1999      smaragdinvihreä
Sakura Oda 12. maaliskuuta 1999 11. sukupolvi 14. syyskuuta 2012      laventeli
Miki Nonaka 7. lokakuuta 1999 12. sukupolvi 30. syyskuuta 2014      violetti
Maria Makino 2. helmikuuta 2001      vaaleanpunainen
Akane Haga 7. maaliskuuta 2002      oranssi[12]
Kaede Kaga 30. marraskuuta 1999 13. sukupolvi 12. joulukuuta 2016      italianpunainen
Reina Yokoyama 22. helmikuuta 2001      kullankeltainen
Morito Chisaki 19. helmikuuta 2000 14. sukupolvi 26. kesäkuuta 2017      valkoinen[13] Country Girls -jäsen[14]
Rio Kitagawa 16. maaliskuuta 2004 15. sukupolvi 22. kesäkuuta 2019      merensininen[15]
Homare Okamura 9. toukokuuta 2004      päivänkakkara[16]
Mei Yamazaki 28. kesäkuuta 2005      kirkkaanvihreä[17]

HistoriaMuokkaa

 
Morning Musumen historia

1997Muokkaa

Tuottaja Tsunku haki yhtyeeseensä Sharan Q naisvokalistia, ja Heike Michiyo tuli valituksi. Mutta Tsunku näki viidessä muussa hävinneessä tytössä potentiaalia, joten hän antoi Yuko Nakazawalle, Aya Ishigurolle, Kaori Iidalle, Natsumi Abelle ja Asuka Fukudalle mahdollisuuden perustaa tyttöryhmän, jos he saisivat myytyä 50 000 kappaletta demosingleään ”Ai no Tane” viidessä päivässä. Tytöt onnistuivat siinä jo neljässä päivässä ja näin syntyi Morning Musume.[18]

1998Muokkaa

Morning Musume debytoi varsinaisella singlellään "Morning Coffee" 28. tammikuuta. Kappale nousi nopeasti suosioon Japanissa. Tsunku piti toisen sukupolven koe-esiintymiset. Toiseen sukupolveen valittiin kolme uutta jäsentä: Kei Yasuda, Mari Yaguchi ja Sayaka Ichii.[19]

1999Muokkaa

Asuka Fukuda valmistui 18. tammikuuta ja oli niin ikään ensimmäinen jäsen, joka valmistui Morning Musumesta. Tsunku halusi jälleen liittää ryhmään uusia jäseniä, joten hän piti koe-esiintymiset. Tsunkun oli tarkoitus liittää ryhmään kaksi uutta jäsentä, mutta ryhmään liitettiin lopulta vain Goto Maki, joka oli siis kolmannen sukupolven ainut jäsen. Morning Musumen seitsemännestä singlestä "Love Machine" tuli suuri hitti Japanissa ja se myi 1,646,630 kappaletta.[20]

2000Muokkaa

Aya Ishiguro valmistui ryhmästä, jonka jälkeen Morning Musumeen liitettiin neljäs sukupolvi: Rika Ishikawa, Hitomi Yoshizawa, Nozomi Tsuji ja Ai Kago. Sayaka Ichii valmistui tämän jälkeen.[21]

2001Muokkaa

Yuko Nakazawa valmistui ryhmästä ja Morning Musumeen liitettiin viides sukupolvi: Ai Takahashi, Asami Konno, Makoto Ogawa ja Risa Niigaki.[22]

2002Muokkaa

Maki Goto valmistui ryhmästä.[23]

2003Muokkaa

Kei Yasuda valmistui ryhmästä ja kuudes sukupolvi liitettiin Morning Musumeen: Miki Fujimoto, Eri Kamei, Sayumi Michishige ja Reina Tanaka. Morning Musume jaettiin kahteen pienempään ryhmään, jotta he voisivat esiintyä useammassa paikassa. Morning Musume Sakura Gumiin kuului Natsumi Abe, Mari Yaguchi, Hitomi Yoshizawa, Ai Kago, Ai Takahashi, Risa Niigaki ja Asami Konno. Morning Musume Otome Gumiin kuului Kaori Iida, Rika Ishikawa, Nozomi Tsuji, Makoto Ogawa, Miki Fujimoto, Sayumi Michishige ja Reina Tanaka.[24]

2004Muokkaa

Ryhmän keulakuva Natsumi Abe valmistui ryhmästä. Myöhemmin myös Nozomi Tsuji ja Ai Kago valmistuivat. Tsunku piti uudet koe-esiintymiset, mutta uusia jäseniä ei liitetty, sillä koe-esiintymiset päättyivät ilman voittajaa.[25]

2005Muokkaa

Kaori Iida valmistui ryhmästä tammikuussa ja Rika Ishikawa toukokuussa. Pidettiin uudet koe-esiintymiset, ja seitsemäs sukupolvi liitettiin ryhmään: Koharu Kusumi. Mari Yaguchi erosi ryhmästä skandaalin vuoksi.[26]

2006Muokkaa

Asami Konno ja Makoto Ogawa valmistuisivat ryhmästä. Pidettiin uudet koe-esiintymiset. 10. joulukuuta ilmoitettiin, että kahdeksas sukupolvi oli liitetty ryhmään: Aika Mitsui.[27]

2007Muokkaa

Yoshizawa Hitomi valmistui ryhmästä ja Miki Fujimoto erosi skandaalin takia. Tsunku ilmoitti 15. maaliskuuta, että ryhmään tultaisiin liittämään kaksi kiinalaista jäsentä. Junjun (Li Chun) ja Linlin (Qian Lin) liitettiin kahdeksanteen sukupolveen. 1. toukokuuta Morning Musumesta tuli japanin parhaiten myydyin tyttöryhmä.[28]

2008-2009Muokkaa

Morning Musumeen ei liitetty ollenkaan uusia jäseniä. Koharu Kusumi valmistui ryhmästä 2009 tullakseen malliksi.[29]

2010Muokkaa

Morning Musume esiintyi ensimmäistä kertaa Euroopassa, Ranskan Japan Expo -tapahtuman kunniavieraana 1. heinäkuuta. Tapahtuman teemakappaleena toimi "Tomo". Eri Kamei, Junjun ja Linlin valmistuivat ryhmästä joulukuussa ja uudet koe-esiintymiset aloitettiin.[30]

2011Muokkaa

Yhdeksäs sukupolvii liitettiin ryhmään: Mizuki Fukumura, Erina Ikuta, Riho Sayashi ja Kanon Suzuki. Ai Takahashi valmistui ryhmästä. 29. syyskuuta, ja ryhmään liitettiin kymmenes sukupolvi: Haruna Iikubo, Ayumi Ishida, Masaki Satou ja Haruka Kudo.[31]

2012Muokkaa

Risa Niigaki ja Aika Mitsui valmistuivat ryhmästä. Uudet koe-esiintymiset alkoivat ja 14. syyskuuta ryhmään liitettiin 11. sukupolvi: Sakura Oda.[32]

2013Muokkaa

Reina Tanaka valmistui ryhmästä. Uudet koe-esiintymiset pidettiin, mutta kukaan osallistujista ei tullut valituksi.[33]

2014Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '14:ksi (lausutaan one-four). 12. sukupolven jäsenet liitettiin ryhmään: Haruna Ogata, Miki Nonaka, Maria Makino ja Akane Haga. 5. lokakuuta Morning Musume '14 esiintyi ensimmäisen kerran New Yorkissa. Sayumi Michishige valmistui ryhmästä marraskuussa.[34]

2015Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '15:ksi. Riho Sayashi valmistui ryhmästä.[35]

2016Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '16:ksi. Uudet koe-esiintymiset aloitettiin ja ryhmään liitettiin 13. sukupolvi: Kaede Kaga ja Reina Yokoyama. Kanon Suzuki valmistui ryhmästä.[36]

2017Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '17:ksi. Ryhmä juhli 20. vuotispäiväänsä ja julkaisi uuden version "Ai no Tane" -kappaleesta, johon osallistui Morning Musumen ensimmäisen sukupolvi. Haruka Kudo valmistui ryhmästä. 14. sukupolvi liitettiin ryhmään: Chisaki Morito.[37]

2018Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '18:ksi. Haruna Ogata valmistui ryhmästä kesäkuussa. Haruna Iikubo ilmoitti elokuussa valmistuvansa ryhmästä joulukuussa.[38]

2019Muokkaa

Ryhmä vaihtoi nimensä Morning Musume '19:ksi. Uudet koe-esiintymiset alkoivat 2. tammikuuta.[39] 22. kesäkuuta liitettiin 15. sukupolvi: Rio Kitagawa, Homare Okamura ja Mei Yamazaki[40].

SukupolvetMuokkaa

Ensimmäinen sukupolvi (1997)Muokkaa

Toinen sukupolvi (1998)Muokkaa

Kolmas sukupolvi (1999)Muokkaa

Neljäs sukupolvi (2000)Muokkaa

Viides sukupolvi (2001)Muokkaa

Kuudes sukupolvi (2003)Muokkaa

Seitsemäs sukupolvi (2005)Muokkaa

Kahdeksas sukupolvi (2006–2007)Muokkaa

Aika Mitsui liittyi ryhmään joulukuussa 2006, kahdeksannen sukupolven koe-esiintymisten ainoana jäsenenä. Myöhemmin 15. maaliskuuta 2007, Tsunku ilmoitti, että kaksi uutta jäsentä tultaisiin lisäämään ryhmään Kiinasta, Li Chun ja Qian Lin[66].

Yhdeksäs sukupolvi (2011)Muokkaa

Kymmenes sukupolvi (2011)Muokkaa

11. sukupolvi (2012)Muokkaa

12. sukupolvi (2014)Muokkaa

13. sukupolvi (2016)Muokkaa

14. sukupolvi (2017)Muokkaa

15. sukupolvi (2019)Muokkaa

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

1. First Time (1997)
2. Second Morning (1999)
3. 3rd- Love Paradise- (2000)
4. 4th Ikimasshoi! (2002)
5. No.5 (2003)
6. Ai no Dai 6kan (2004)
7. Rainbow 7 (2006)
7.5. 7.5 Fuyu Fuyu Morning Musume. Mini! (2006)
8. Sexy 8 Beat (2007)
9. Platinum 9 Disc (2009)
10. 10 My Me (2010)
11. Fantasy! Jūichi (2010)
12. 12, Smart (2011)
13. 13 Colorful Character (2012)
14. 14 Shō: The Message (2014)
15. 15 Thank you, too (2015)

Cover-albumitMuokkaa

1. Cover You

Kokoelma-albumitMuokkaa

  • Best! Morning Musume 1
  • Best! Morning Musume 2
  • Morning Musume Early Single Box
  • Morning Musume ALL SINGLES COMPLETE ~10th ANNIVERSARY~
  • Morning Musume Zen Single Coupling Collection
  • The Best! ~Updated Morning Musume~
  • Morning Musume '14 Coupling Collection 2
  • Best! Morning Musume 20th Anniversary

SingletMuokkaa

0. "Ai no Tane"
1. "Morning Coffee"
2. "Summer Night Town"
3. "Daite Hold on Me!"
4. "Memory Seishun no Hikari"
5. "Manatsu no Kōsen"
6. "Furusato"
7. "Love Machine"
8. "Koi no Dance Site"
9. "Happy Summer Wedding"
10. "I Wish"
11. "Renai Revolution 21"
12. "The Peace!"
13. "Mr. Moonlight ~Ai no Big Band~"
14. "Souda! We're Alive"
15. "Do it! Now"
16. "Koko ni Iruzee!"
17. "Morning Musume no Hyokkori Hyōtanjima"
18. "As for One Day"
19. "Shabondama"
20. "Go Girl ~Koi no Victory~"
21. "Ai Araba It's All Right"
22. "Roman ~My Dear Boy~"
23. "Joshi Kashimashi Monogatari"
24. "Namida ga Tomaranai Hōkago"
25. "The Manpower!!!"
26. "Osaka Koi no Uta"
27. "Iroppoi Jirettai"
28. "Chokkan 2 ~Nogashita Sakana wa Ōkiizo!~"
29. "Sexy Boy ~Soyokaze ni Yorisotte~"
30. "Ambitious! Yashinteki de Ii Jan"
31. "Aruiteru"
32. "Egao Yes Nude"
33. "Kanashimi Twilight"
34. "Onna ni Sachi Are"
35. "Mikan"
36. "Resonant Blue"
37. "Pepper Keibu" (Pink Lady cover)
38. "Naichau Kamo"
39. "Shouganai Yume Oibito"
40. "Nanchatte Renai"
41. "Kimagure Princess""
42. "Onna ga Medatte Naze Ikenai"
43. "Seishun Collection"
44. "Onna to Otoko no Lullaby Game"
45. "Maji Desu ka Ska"
46. "Only you"
47. "Kono Chikyuu no Heiwa wo Honki de Negatterun dayo! / Kare to Issho ni Omise ga Shitai!"
48. "Pyoko Pyoko Ultra"
49. "Renai Hunter"
50. "One・Two・Three / The Matenrou Show"
51. "Wakuteka Take a Chance"
52. "Help Me!!"
53. "Brainstorming / Kimi Sae Ireba Nani mo Iranai"
54. "Wagamama Ki no Mama Ai no Joke / Ai no Gundan"
55. "Egao no Kimi wa Taiyou Sa / Kimi no Kawari wa Iyashinai / What is LOVE?"
56. "Toki wo Koe Sora wo Koe / Password is 0"
57. "TIKI BUN / Shaba Daba Do~ / Mikaeri Bijin"
58. "Seishun Kozo ga Naiteiru / Yūgure wa Ameagari / Ima Koko Kara"
59. "Oh My Wish! / Sukatto My Heart / Ima Sugu Tobikomu Yūki"
60. "Tsumetai Kaze to Kataomoi / Endless Sky / One and Only"
61. "Utakata Saturday Night! / The Vision / Tokyo to Iu Katasumi"
62. "Sexy Cat no Enzetsu / Mukidashi de Mukiatte / Sou Janai"
63. "Brand New Morning / Jealousy Jealousy"
64. "Jama Shinaide Here We Go! / Dokyuu no Go Sign / Wakaindashi!"
65. "Are you Happy? / A gonna"
66. "Furari Ginza / Jiyū na Kuni Dakara"
67. "Jinsei Blues / Seishun Night"[87]
68. "KOKORO&KARADA / LOVEpedia / Ningen Kankei No way way"

Digitaaliset singletMuokkaa

  1. "Gosenfu no Tasuki"
  2. "Hana ga Saku Taiyou Abite"

LähteetMuokkaa

  1. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  2. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 11.6.2019. (englanniksi)
  3. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  4. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  5. Morning Musume Members Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  6. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 11.6.2019. (englanniksi)
  7. LOVE Machine Hello! Project Wiki. Viitattu 11.6.2019. (englanniksi)
  8. Fukumura Mizuki - generasia www.generasia.com. Viitattu 11.6.2019.
  9. モーニング娘。13枚目ニューアルバム9月発売、そしてメンバー・飯窪春菜から重大(!?)発表 | ニュース | Deview-デビュー Deview. Viitattu 2.6.2019.
  10. Ikuta Erina mydramalist.com. Viitattu 11.6.2019. (englanniksi)
  11. Hello! Project Wiki/News/2018 Hello! Project Wiki. Viitattu 11.6.2019. (englanniksi)
  12. [12期モーニング娘。'19『オレンジになりました︎☺︎羽賀朱音』] モーニング娘。‘19 12期オフィシャルブログ Powered by Ameba. Viitattu 15.6.2019. (japaniksi)
  13. [13期・14期モーニング娘。'19『『決まりました!』森戸知沙希』] モーニング娘。’19 13期・14期オフィシャルブログ Powered by Ameba. Viitattu 2.6.2019. (japaniksi)
  14. カントリー・ガールズ:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 11.6.2019.
  15. Kitagawa Rio Hello! Project Wiki. Viitattu 12.7.2019. (englanniksi)
  16. Okamura Homare Hello! Project Wiki. Viitattu 12.7.2019. (englanniksi)
  17. Yamazaki Mei Hello! Project Wiki. Viitattu 12.7.2019. (englanniksi)
  18. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  19. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  20. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  21. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  22. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  23. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  24. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  25. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  26. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  27. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  28. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  29. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  30. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  31. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  32. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  33. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  34. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  35. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  36. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 13.6.2019. (englanniksi)
  37. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  38. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  39. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  40. kame: Meet Morning Musume ’19’s 15th generation Kimi.Kame. 22.6.2019. Viitattu 23.6.2019. (englanniksi)
  41. Nakazawa Yuko Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  42. Abe Natsumi Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  43. Iida Kaori Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  44. Ishiguro Aya Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  45. Fukuda Asuka Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  46. Yasuda Kei Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  47. Yaguchi Mari Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  48. Ichii Sayaka Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  49. Goto Maki Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  50. Ishikawa Rika Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  51. Yoshizawa Hitomi Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  52. Tsuji Nozomi Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  53. Kago Ai Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  54. Takahashi Ai Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  55. Konno Asami Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  56. Ogawa Makoto Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  57. Niigaki Risa Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  58. Fujimoto Miki Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  59. Kamei Eri Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  60. Michishige Sayumi Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  61. Tanaka Reina Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  62. Kusumi Koharu Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  63. Mitsui Aika Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  64. Junjun Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  65. Linlin Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  66. Morning Musume Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  67. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  68. Fukumura Mizuki Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  69. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  70. Sayashi Riho Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  71. Suzuki Kanon Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  72. Iikubo Haruna Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  73. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  74. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  75. Kudo Haruka Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  76. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  77. Ogata Haruna Hello! Project Wiki. Viitattu 2.6.2019. (englanniksi)
  78. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  79. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  80. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  81. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  82. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  83. モーニング娘。’19:プロフィール|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 2.6.2019.
  84. Kitagawa Rio Hello! Project Wiki. Viitattu 23.6.2019. (englanniksi)
  85. Okamura Homare Hello! Project Wiki. Viitattu 23.6.2019. (englanniksi)
  86. Yamazaki Mei Hello! Project Wiki. Viitattu 23.6.2019. (englanniksi)
  87. リリース詳細|ハロー!プロジェクト オフィシャルサイト helloproject.com. Viitattu 29.5.2019.