Mikko Mäkeläinen

Mikko Mäkeläinen (s. 11. tammikuuta 1982 Turku) on suomalainen muusikko, joka voitti Ponnahdus pinnalle -kilpailun vuonna 1999. Vuonna 2000 Mäkeläinen voitti Suomen Tähti -kisan.

Mikko Mäkeläinen

MyrskylyhtyMuokkaa

Mikko Mäkeläisen yhtye Myrskylyhty on toiminut musiikin parissa 1990-luvulta lähtien. Alun perin Mäkeläinen soitti Myrskylyhdyssä bassoa, mutta myöhemmin alkoi keskittymään enemmän kitaraan ja haitariin, jolloin Riku Nummela vaihtoi bassoon. Myrskylyhty on mukana Mikon viidellä albumilla (yhteensä albumeja on kuusi kappaletta). Yhtye on säestänyt myös Ile Vainion konserteissa sekä Sinitaivas-konserttikiertueella vuonna 2010.

Mikko Mäkeläinen on järjestänyt joulukonsertteja kirkoissa, näissä useimmiten säestäjänä yhtyeen entinen urkuri Samuli Jokinen.

Mikko Mäkeläinen ja Myrskylyhty on palkittu kahdesta kultalevystä vuonna 2010. Ensimmäinen kultalevy tuli ensimmäisestä albumista Mikko Mäkeläinen vuodelta 2002. Toinen kultalevy tuli Mäkeläisen toisesta, mutta koko bändin ensimmäisestä yhteisestä albumista Piru irti vuodelta 2003.

Yhtyeen nykyinen kokoonpano on
  • Riku Nummela (basso)
  • Timo Luostari (kitara)
  • Aleksi Koivu (rummut)
Entisiä jäseniä
  • Juha Penttilä (rummut)
  • Juha Kangassalo (rummut)
  • Simo Koho (koskettimet)
  • Samuli Jokinen (koskettimet)
  • Mikko Tuominen (koskettimet)
  • Jani Riihimäki (rummut)
  • Olli Leppänen (kitara)
  • Antti Suoranta (rummut)
  • Aleksi Hakala (rummut)

YksityiselämäMuokkaa

Mäkeläinen on asunut vuodesta 2011 avoliitossa Turussa ja heillä on vuonna 2016 ja 2018 syntyneet tyttäret.[1][2] Mäkeläinen on julkisesti kertonut kärsineensä alkoholiriippuvuudesta 2010-luvulla, mutta saanut siihen ammattiapua.[3]

DiskografiaMuokkaa

2000 - Moskovan valot, CDS
2000 - Neliapila/Mustaa samettia, CDS
2000 - Tähtiparaati, kokoelma-CD
2000 - Hittiparaati, kokoelma-CD
2001 - Tähtitaivas 4, kokoelma-CD
2001 - Myrskylyhty, CDS
2001 - Iskelmä vol 1, kokoelma-CD
2002 - Mikko Mäkeläinen, CD
2002 - Tähtitaivas 5, kokoelma-CD
2002 - Olen suomalainen, kokoelma-CD
2002 - Iskelmä vol 2, kokoelma-CD
2003 - Loitsu, CDS
2003 - Piru irti, CDS
2003 - Piru irti CD
2003 - Iskelmä vol 3, kokoelma-CD
2004 - Tanssikansan suosikit, kokoelma-CD
2004 - On tullut moni, on mennyt moni, CDS
2004 - Hittiparaati 9, kokoelma-CD
2004 - Iskelmä vol 4, kokoelma-CD
2005 - Tähtitaivas 8, kokoelma-CD
2005 - Tanssisuosikit - 40 tanssihittiä, kokoelma-CD
2005 - Kuumaa asfalttia, CDS
2005 - Kuumaa asfalttia, CD
2005 - Joulun Tähtitaivas 2, kokoelma-CD
2006 - Toisella tähdellä, CDS
2006 - Iskelmä vol 5, kokoelma-CD
2006 - Kovaa ja korkealta, radiopromo
2006 - Kovaa ja korkealta, CD
2006 - Viimeinen mahdollisuus, radiopromo
2007 - Se maa on kaunis, radiopromo
2008 - Jalat tukevasti ilmassa, radiopromo

2010 - Vain tuhkaa jää, CD
Sony BMG/Spiral Music

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa