Matthew Modine

yhdysvaltalainen näyttelijä

Matthew Avery Modine (s. 22. maaliskuuta 1959 Loma Linda, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja Golden Globe -voittaja. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Birdy, Full Metal Jacket, Tulikaste, Kohtaaminen ja Short Cuts – oikopolkuja sekä minisarjoista And the Band Played On, What the Deaf Man Heard ja Kukkia Algernonille. Hän on näytellyt myös televisiosarjoissa Weeds, The Bedford Diaries, Kova laki: Erikoisyksikkö ja West Wing. Modinella on rooli myös elokuvassa Yön ritarin paluu. Vuonna 2016 Modine näytteli jännitystieteissarjassa Stranger Things.

Matthew Modine
Matthew Modine vuonna 2009.
Matthew Modine vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt22. maaliskuuta 1959 (ikä 62)
Loma Linda, Kalifornia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Caridad Rivera (1980–)
Näyttelijä
Aktiivisena 1983–
Merkittävät roolit Full Metal Jacket
Memphis Belle
Transporter 2
Yön ritarin paluu
Aiheesta muualla
www.matthewmodine.com
IMDb
Elonet

YksityiselämäMuokkaa

Matthew Modine on nuorin seitsemästä Mark ja Dolores Modinen lapsesta. Hän kasvoi mormoniperheessä. Hänen isänsä työskenteli drive-in-teatterissa. Kaikki perheen lapset työskentelivät siellä. Nähtyään elokuvan Oliver!, Modine päätti ryhtyä näyttelijäksi. High schoolin jälkeen hän teki monenlaisia pätkätöitä ennen kuin muutti New Yorkiin. Hän sai töitä ravintolasta Manhattanilta, jossa hän tapasi tulevan vaimonsa. Vuotta myöhemmin hän alkoi saada rooleja. Hän avioitui Caridad Riveran kanssa 31. lokakuuta 1980. Heillä on kaksi lasta: vuonna 1985 syntynyt poika ja 1990 syntynyt tytär. Modine asuu perheineen Arbolayssa, sadan hehtaarin maatilalla New Yorkissa.lähde?

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1983 Yksityiskoulu Private School Jim Green
Tulikaste Streamers Billy
1984 Birdy Birdy
Kaikki isäni hotellit The Hotel New Hampshire Chip Dove / Ernst
Mrs. Soffel Jack Biddle
1985 Hulluna sinuun Vision Quest Louden Swain
1987 Full Metal Jacket J.T. ”Joker” Davis
Orvot Orphans Treat
1988 La partita Francesco Sacredo
Gangsterin heila Married to the Mob Mike Downey
1989 Leikitäänkö lääkäriä? Gross Anatomy Joe Slovak
1990 Memphis Belle Dennis Dearborn
Kohtalokas vuokralainen Pacific Heights Drake Goodman
1992 Voitto kotiin Wind Will Parker
Kohtaaminen Equinox Henry Petosa / Freddy Ace
1993 Short cuts – oikopolkuja Short Cuts Ralph Wyman
And the Band Played On Don Francis
1994 Elämän oppitunnit The Browning Version Frank Hunter
Jacob Jacob
1995 Tervemenoa, rakas Bye Bye Love Dave
Onni puuttuu peliin Fluke Thomas P. Johnson / Fluken ääni
Kurkunleikkaajien saari Cutthroat Island Shaw
1997 The Maker Walter Schmeiss
Muistikatkoksia The Blackout Matty
Aito Blondi The Real Blonde Joe
What the Deaf Man Heard Sammy Ayers
1998 The American Christopher Newman
1999 Nyrkki...Coltti...Keikka If…Dog…Rabbit Johnnie Cooper
Minä päivänä tahansa Any Given Sunday Ollie Powers
2000 Kukkia Algernonille Flowers for Algernon Charlie Gordon
Very Mean Men baarimestari
2001 Vauvani mun ja sun Nobody’s Baby Sonny
Määrätty murhattavaksi In the Shadows Eric
Jaakko & pavunvarsi Jack and the Beanstalk: The Real Story Jack Robinson
The Shipment Mitch Garrett
2002 Redeemer Paul Freeman
2003 Hollywood North Bobby Myers
Hitler: Pahan nousu Hitler: The Rise of Evil Fritz Gerlich
Le Divorce – avioero ranskalaisittain Le Divorce Alec McCall
2004 The Winning Season Honus Wagner
Apina-agentti Funky Monkey 9 (äänirooli)
2005 Transporter 2 Jefferson Billings
Mary Tony Childress
Opa! Eric
2006 Kettle of Fish Mel
2007 Go Go Tales Johnie Ruby
Have Dreams, Will Travel | Benin isä
The Neighbor Jeff
2008 The Garden of Eden Davidin isä
Mia and the Migoo Mia et le Migou Houston/Godfrey (äänirooli englanninkielisessä versiossa)
Sex and Lies in Sin City Ted Binion
2009 Little Fish, Strange Pond Mr. Jack
2010 The Trial Mac
A Cat in Paris Une vie de chat Lucas (äänirooli englanninkielisessä versiossa)
2011 Too Big to Fail John Thain
2012 Girl in Progress tohtori Harford
Yön ritarin paluu The Dark Knight Rises Peter Foley
2013 Jobs John Sculley
Family Weekend Duncan Dungy
2014 Altar Alec Hamilton
2015 The Heyday of the Insensitive Bastards Theodore Foster
Merry Xmas Abe
Unity kertoja
2016 The Confirmation Kyle
Alex & Co: How to Grow Up Despite Your Parents Bob Riley
Revengeance Sid
Army of One Dr. Ross
Stars in Shorts: No Ordinary Love Abe
2017 The Hippopotamus Michael Logan
47 Meters Down Captain Taylor
2018 Sicario: Day of the Soldado James Riley
Speed Kills George H. W. Bush
An Actor Prepares Charlie
Backtrace MacDonald
2019 Foster Boy Michael Trainer
Miss Virginia Cliff Williams
2020 Chance Mike
The Martini Shot Steve
Breaking News in Yuba County Carl Buttons
2021 Wrong Turn Scott
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
1982 ABC Afterschool Specials Randy ”Amy & the Angel”
1988 American Playhouse Eugene O’Neill ”Journey Into Genius”
2003 West Wing Marco Arlens ”The Long Goodbye”
2005 Kova laki: Erikoisyksikkö Gordon Rickett ”Rage”
Into the West Samson Wheeler ”Dreams and Schemes”
2006 The Bedford Diaries Jake Macklin / David Macklin 8 jaksoa
2016 Stranger Things Dr. Martin Brenner 8 jaksoa
2017 Idiotsitter Dr. J. Lowe 3 jaksoa
2019 Sanctuary Dr. Fisher 8 jaksoa

PalkinnotMuokkaa

EhdokkuudetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Matthew Modine.