Avaa päävalikko
Martin Provost Brive-la-Gaillarde kirjamessuilla 2010

Martin Provost on ranskalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja.

Provost aloitti näyttelijänä, mutta siirtyi myöhemmin kokonaan käsikirjoittajaksi ja ohjaajaksi. Hän on kirjoittanut kaksi teatterinäytelmää Le Voyage immobile (1982) ja Les Poupées (1992) ja sen jälkeen romaanin Aime-moi vite (Flammarion, 1993).[1]

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

  • J'ai peur du noir, 1990 lyhytelokuva
  • Cocon, 1992 lyhytelokuva
  • Tortilla y cinema, 1997
  • Le Ventre de Juliette, 2003
  • Seraphine, 2008

Palkinnot ja tunnustuksetMuokkaa

Séraphine sai seitsemän César-palkintoa vuonna 2009:

  • Parhaan elokuvan César
  • Parhaan naispääosan César: Yolande Moreau
  • Parhaan alkuperäisen käsikirjoituksen César: Martin Provost ja Marc Abdelnour
  • Parhaan puvustuksen César: Madeline Fontainelle
  • Parhaan kuvauksen César: Laurent Brunet
  • Parhaan elokuvamusiikin César: Michael Galasso
  • Parhaan lavastuksen César: Thierry François

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa