Avaa päävalikko

Malina Weissman

yhdysvaltalainen lapsinäyttelijä ja malli

Malina Opal Weissman (s. 12. maaliskuuta 2003 New York) on yhdysvaltalainen lapsinäyttelijä ja malli. Hänet tunnetaan parhaiten nuorena April O’Neilina elokuvassa Teenage Mutant Ninja Turtles, sekä nuorena Kara Zor-Elinä Supergirl ja Violet Baudelairena Surkeiden sattumusten sarja televisiosarjoissa.

Malina Weissman
Henkilötiedot
Koko nimi Malina Opal Weissman
Syntynyt 12. maaliskuuta 2003 (ikä 16)
New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, malli
Näyttelijä
Aktiivisena 2013–
Merkittävät roolit Violet Baudelaire
(Surkeiden sattumusten sarja)
Aiheesta muualla
IMDb

Sisällysluettelo

UraMuokkaa

MallinaMuokkaa

Weissman aloitti työt mallina ollessaan kahdeksanvuotiaana. Hän on toiminut vaatemallina muun muassa yrityksille Calvin Klein, Ralph Lauren, Levi Strauss & Co., Benetton Group, DKNY ja H&M.[1][2] Hän on myös esiintynyt Chattemin, Maybelline, Purellin ja My Little Ponyn mainoksissa.[3]

NäyttelijänäMuokkaa

Weissman teki ensimmäisen näyttelijänroolin esittämällä nuorta April O’Neilia vuonna 2014 julkaistussa elokuvassa Teenage Mutant Ninja Turtles.[1][4] Vuonna 2015 Weissman esitti nuorta Kara Zor-Elia CBS:n sarjassa Supergirl.[5]

Tammikuussa 2016 Weissman valittiin esittämään Violet Baudelairea mustan huumorin Netflix-sarjaan Surkeiden sattumusten sarja.[6]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2014 Teenage Mutant Ninja Turtles Teenage Mutant Ninja Turtles nuori April O’Neil
2016 Thirsty Thirsty
Nine Lives Nine Lives Rebecca Brand
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Huom.
2015–16 Difficult People Difficult People Renee Epstein 2 jaksoa
2015–17 Supergirl Supergirl nuori Kara Zor-El 7 jaksoa
2017– Surkeiden sattumusten sarja A Series of Unfortunate Events Violet Baudelaire päärooli

LähteetMuokkaa

  1. a b Justin Kroll: Malina Weissman to Co-Star with Kevin Spacey in ‘Nine Lives’ (EXCLUSIVE) Variety. 25.3.2015. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
  2. Ones to Watch-Malina Weissman - La Petite La Petite. 12.1.2015. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
  3. Malina Weissman Height Weight Body Statistics - Healthy Celeb Healthy Celeb. 13.1.2017. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
  4. Tyler McCall: Newcomer Malina Weissman Is Already a Natural on the Red Carpet Fashionista. 8.8.2014. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
  5. Lesley Goldberg: CBS Casts Young 'Supergirl' (Exclusive) The Hollywood Reporter. 9.3.2015. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
  6. Nellie Andreeva: Netflix’s ‘A Series Of Unfortunate Events’ Finds Its Violet & Klaus Deadline. 26.1.2016. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa