Lycia on yhdysvaltalainen darkwave-yhtye, joka perustettiin vuonna 1988 Arizonassa. Yhtyeen perustajat Mike VanPortfleet ja Tara Vanflower ovat edelleen aktiivisia Lycian pääjäseniä. Suppeasta suosiostaan huolimatta yhtye oli yksi tärkeimpiä darkwave ja ethereal wave -musiikkityylien aloittajia.

Lycia
Tiedot
Toiminnassa 1988
Tyylilaji darkwave, ethereal wave, goottirock
Kotipaikka Yhdysvallat Arizona, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Mike VanPortfleet
Tara Vanflower

Entiset jäsenet

David Galas
John Fair

Aiheesta muualla
Kotisivut

Allmusicin mukaan Lycian vuonna 1995 julkaistu albumi The Burning Circle and then Dust "on säilyttänyt asemansa yhdysvaltalaisen pimeän rockin eräänä kohokohtana."[1] Tuolta albumilta julkaistu, power pop -henkinen single "Pray" on yhtyeen tunnetuimpia kappaleita. Yhtye teki kiertueen Type O Negativen kanssa samana vuonna. Lycian musiikin tunnistettavia aineksia ovat rikkaat, monikerroksiset äänimaisemat, kaikuvat kitarat, tunnelmalliset koskettimet, hidastempoiset konerummut, VanPortfleetin melankolinen kuiskattu laulu sekä Vanflowerin heleä ääni. Yhtye kuului ethereal waveen erikoistuneen Projekt Recordsin tunnetuimpiin yhtyeisiin.[2]

DiskografiaMuokkaa

  • Wake (1989)
  • Ionia (1991)
  • A Day in the Stark Corne (1993)
  • Live (1994)
  • The Burning Circle and then Dust (1995)
  • Cold (1997)
  • Estrella (1998)
  • Compilation Appearances Volume 1 (2001)
  • Compilation Appearances Volume 2 (2001)
  • Tripping Back into the Broken Days (2002)
  • Empty Space (2003)
  • Fifth Sun (2010)
  • Quiet Moments (2013)
  • A Line That Connects (2015)

LähteetMuokkaa

  1. Ragget, Ned: Lycia - The Burning Circle and then Dust Allmusic. Viitattu 19.4.2008.
  2. Bush, John: Lycia Allmusic. Viitattu 24.5.2009.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.