Luettelo maastojuoksun maailmanmestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo maastojuoksun maailmanmestaruuskilpailujen kultamitalisteista.

Vuosina 1998–2006 kilpailtiin sekä lyhyellä että pitkällä matkalla. Vuodesta 2007 on kilpailtu jälleen pelkästään pitkällä matkalla.

Pitkä matkaMuokkaa

Kisat Miehet Naiset
1973: Pekka Päivärinta, Suomi Paola Cacchi, Italia
1974: Eric DeBeck, Belgia Paola Cacchi, Italia
1975: Ian Stewart, Iso-Britannia Julie Brown, Yhdysvallat
1976: Carlos Lopes, Portugali Carmen Valero, Espanja
1977: Leon Schots, Belgia Carmen Valero, Espanja
1978: John Treacy, Irlanti Grete Waitz, Norja
1979: John Treacy, Irlanti Grete Waitz, Norja
1980: Craig Virgin, Yhdysvallat Grete Waitz, Norja
1981: Craig Virgin, Yhdysvallat Grete Waitz, Norja
1982: Mohammed Kedir, Etiopia Maricica Puica, Romania
1983: Bekele Debele, Etiopia Grete Waitz, Norja
1984: Carlos Lopes, Portugali Maricica Puica, Romania
1985: Carlos Lopes, Portugali Zola Budd, Iso-Britannia
1986: John Ngugi, Kenia Zola Budd, Iso-Britannia
1987: John Ngugi, Kenia Annette Sergent, Ranska
1988: John Ngugi, Kenia Ingrid Kristiansen, Norja
1989: John Ngugi, Kenia Annette Sergent, Ranska
1990: Khalid Skah, Marokko Lynn Jennings, Yhdysvallat
1991: Khalid Skah, Marokko Lynn Jennings, Yhdysvallat
1992: John Ngugi, Kenia Lynn Jennings, Yhdysvallat
1993: William Sigei, Kenia Albertina Dias, Portugali
1994: William Sigei, Kenia Helen Chepngeno, Kenia
1995: Paul Tergat, Kenia Derartu Tulu, Etiopia
1996: Paul Tergat, Kenia Gete Wami, Etiopia
1997: Paul Tergat, Kenia Derartu Tulu, Etiopia
1998: Paul Tergat, Kenia Sonia O'Sullivan, Irlanti
1999: Paul Tergat, Kenia Gete Wami, Etiopia
2000: Mohammed Mourhit, Belgia Derartu Tulu, Etiopia
2001: Mohammed Mourhit, Belgia Paula Radcliffe, Iso-Britannia
2002: Kenenisa Bekele, Etiopia Paula Radcliffe, Iso-Britannia
2003: Kenenisa Bekele, Etiopia Werknesh Kidane, Etiopia
2004: Kenenisa Bekele, Etiopia Benita Johnson, Australia
2005: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2006: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2007: Zersenay Tadese, Eritrea Lornah Kiplagat, Alankomaat
2008: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2009: Gebre-egziabher Gebremariam, Etiopia Florence Kiplagat, Kenia
2010: Joseph Ebuya, Kenia Emily Chebet, Kenia
2011: Imane Merga, Etiopia Vivian Jepkemoi Cheruiyot, Kenia
2013: Japhet Kipyegon Korir, Kenia Emily Chebet, Kenia
2015: Geoffrey Kipsang Kamworor, Kenia Agnes Jebet Tirop, Kenia
2017: Geoffrey Kipsang Kamworor, Kenia Irene Chepet Cheptai, Kenia
2019: Joshua Cheptegei, Uganda Hellen Obiri, Kenia

Lyhyt matkaMuokkaa

Kisat Miehet Naiset
1998: John Kibowen, Kenia Sonia O'Sullivan, Irlanti
1999: Benjamin Limo, Kenia Jackline Maranga, Kenia
2000: John Kibowen, Kenia Kutre Dulecha, Etiopia
2001: Enock Koech, Kenia Gete Wami, Etiopia
2002: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2003: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2004: Kenenisa Bekele, Etiopia Edith Masai, Kenia
2005: Kenenisa Bekele, Etiopia Tirunesh Dibaba, Etiopia
2006: Kenenisa Bekele, Etiopia Gelete Burika Bati, Etiopia