Avaa päävalikko

Luettelo esteratsastuksen Suomen-mestareista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo esteratsastuksen Suomen-mestareista vuodesta 1949 alkaen.

SenioritMuokkaa

Vuosi Kilpailupaikka Ratsastaja Hevonen
2017 Susanna Granroth[1] Anatevka[1]
2016 Tuuri Marina Ehrnrooth EVLI Luikka
2015 Ypäjä Hanna Tardiveau Wetrichta
2014 Ypäjä Janna Jensen Calbay
2013 Ypäjä Sanna Backlund Wiseguy
2012 Ypäjä Mikael Forstén Isaac du Jonquet
2011 Ypäjä Mikael Wahlman Wilantos van Bon Cheval
2010 Hanko Thomas Ehrnrooth Larissa
2009 Maarianhamina Raimo Aaltonen (Eafons) Polyfino
2008 Oulu Raimo Aaltonen (Eafons) Polyfino
2007 Kuopio Raimo Aaltonen (Eafons) Polyfino
2006 Tampere Jenny Kainulainen Vlas
2005 Lappeenranta Peik Andersin Latania Z
2004 Seinäjoki Pinja Immonen Ramzes
2003 Oulu Mikael Forstén Charleen II
2002 Kuopio Peik Andersin Lados
2001 Nilsiä, Tahkovuori Mikael Forstén Jeffrey
2000 Ypäjä Raimo Aaltonen Harald II
1999 Ypäjä Raimo Aaltonen Harald II
1998 Tampere Pinja Immonen Chantana
1997 Kuopio Pinja Immonen Chantana
1996 Helsinki, Laakso Veikko Heikkilä Lacost
1995 Lahti Kimmo Kinnunen Trajanus
1994 Kuopio Mikael Forstén Invitation
1993 Helsinki, Tuomarinkylä Peik Andersin Lancer
1992 Lahti Raimo Aaltonen Royal Chocolate
1991 Helsinki, Laakso Henrik Ehrnrooth Bikker
1990 Kouvola Anne-Marie Kynsilehto US Neopolitan
1989 Niinisalo Karl Fazer Hot Chocolate
1988 Mikkeli Christopher Wegelius Vic
1987 Oulu Raimo Aaltonen Mr. Lähettirengas
1986 Helsinki, Santahamina Kristian Maunula Kingsize
1985 Kerava Christine Procopé Ferdinand
1984 Hamina Tom Gordin Stowaway
1983 Lappeenranta Raimo Aaltonen Mr. Jason
1982 Mikkeli Tom Gordin Belmont
1981 Helsinki, Santahamina Christopher Wegelius Monday Morning
1980 Niinisalo Veikko Heikkilä Amigo
1979 Helsinki, Santahamina Tom Gordin Monday Morning
1978 Mikkeli Magnus Lillkvist Main Attraction
1977 Niinisalo: Christopher Wegelius Trigger Hill
1976 Laukko Kristian Maunula Highland Queen
1975 Lahti Kristian Maunula Last Chance
1974 Niinisalo Christopher Wegelius Solar Lady
1973 Kouvola Christopher Wegelius No Girls xx
1972 Helsinki, Laakso Silja Pursiainen-Eklund Ben Hur
1971 Oulu Christopher Wegelius No Girls xx
1970 Helsinki, Laakso Kristian Maunula Nowator
1969 Silja Pursiainen Rolf
1968 Märta Rosenius Duell
1967 Brita Dahlström Sans Souci
1966 Märta Rosenius Duell
1965 Brita Dahlström Barbara
1964 Raineri Pölönen Rekas
1963 Aarne Vartiainen Barbara
1962 Raineri Pölönen Rekas
1961 Jaakko Palin Lowing
1960 Kauko Paananen Lassi
1959 Eino Brisk Leija
1958 Viktor Jansson Asta II
1957 Arvi Tervalampi Marras
1956 Reijo Kuistila Jane Pet
1955
1954 Reijo Kuistila Jane Pet
1953 Kauko Paananen Lassi
1952
1951 Mauno Roiha Roa
1950 Mauno Roiha Roa
1949 Mauno Roiha Roa

NuoretMuokkaa

Vuosi Kilpailupaikka Ratsastaja Hevonen
2016 Tuuri Joni Koivusalo Renessin
2015 Ypäjä Jenna Eeronheimo Still-Hof Merbau
2014 Ypäjä Vera Elopuro Unette L
2013 Ypäjä Julia Engblom Verdi M
2012 Ypäjä Susanna Granroth Weibelei
2011 Ypäjä Annina Nordström Carlotta II
2010 Hanko Mari Levänen Tikarette
2009 Maarianhamina Anna-Julia Kontio (Eafons) Escape
2008 Kangasala Minna Haikarainen Little Fair
2007 Kuopio Ville Peltokoski Svaja
2006 Tampere Matilda Kulkas Jalinca V
2005 Lappeenranta Hanna Parikka Ramina
2004 Seinäjoki Jenni Säynäjärvi Djobi Djoba
2003 Mirella Lesonen Head Anntila
2002 Jonna Aaltonen Riders Friend
2001 Frida Burmeister Balerina
2000 Pauliina Virtanen Irbis
1999 Sandra Burmeister Namiro
1998 Tampere Joanna Alfthan Artful Dodger
1997 Sebastian Numminen Bengaal
1996 Mikkeli Joanna Alfthan Artful Dodger
1995 Sebastian Numminen Bengaal
1994 Sebastian Numminen Bengaal
1993 Maria Sedoff Fazett
1991 Maria Seitsola Fazett
1990 Marianna Godenhjelm Bronsky
1989 Mikael Forstén Zephyr
1988
1987 Helsinki Markus Backlund Utile
1986
1985 Sari Nikkanen Abelline

JunioritMuokkaa

Vuosi Kilpailupaikka Ratsastaja Hevonen
2012 Ypäjä Stefanie Andersin Larosa III
2011 Ypäjä Julia Sjöman Narazo de Nyze Z
2010 Hanko Mikael Wahlman Prestige
2009 Maarianhamina Sonja Mäkelä Primrose K
2008 Kangasala Tanja Niemi Carl
2007 Kuopio Anna-Julia Kontio (Eafons) Escape
2006 Huittinen Tomas Kiviranta Kicki Rose
2005 Kuopio Rosa Ruutsalo Aladin
2004 Susanna Palin Lenz
2003 Maria Heikkilä Georgetown
2002 Hanna Parikka Ramina
2001 Maria Heikkilä Georgetown
2000 Frida Burmeister Balerina
1999 Monica Rautiainen Rator
1998 Sandra Burmeister
1997 Teija Sarajärvi Fire Fight
1996 Heidi Mehtonen Lou Lou
1995 Maiju Mallat Baikit
1994 Eevi-Pirre Rautiainen Ritmitsnoi
1993 Pinja Immonen Chantana
1992
1991 Pinja Immonen Whispering Royal Lady
1990 Tuuli Taskinen Mill Cover
1989 Katja Kauhanen Rossmanagher

Isot ponitMuokkaa

Vuosi Kilpailupaikka Ratsastaja Poni
2012 Ypäjä Jenna Yrjövuori Honey
2011 Ypäjä Elena Hietanen Adalmina's Secret
2010 Kalajoki Vera Elopuro Park Benjamin
2009 Muurame Pirita Petäjä Piccola
2008 Kangasala Sara Kallioniemi (Wellness) Powergirl
2007 Turku Sara Kallioniemi Powergirl
2006 Seinäjoki Petra Huru Leonardo Davinzi
2005 Petra Huru Leonardo Davinzi
2004 Kalajoki Eva Ollula Ruskealan Gagarin
2003 Emmi-Maria Ojala Leonardo Davinzi
2002
2001 Jenna-Jasmin Pehkonen Roquefort
2000 Tampere Eeva-Sofia Säynäjoki Tic Tac SWE
1999
1998 Krista Tapola Mounette
1997 Veera Vanhala Holtets Cruyff
1996
1995 Satu Liukkonen Araboy
1994 Heidi Peltola Roguefort
1993 Heidi Mehtonen Laibel
1992 Nina Honkonen Djumper
1991 Marja Tetri Rocky Dan
1990 Sanna Salonen Djumper
1989 Tuuli Taskinen Daisy Brown
1988
1987
1986
1985 Nea Taskinen Super Trouper

Pienet ponitMuokkaa

Vuosi Kilpailupaikka Ratsastaja Poni
2012 Ypäjä Petteri Paajanen Råryds Java
2011 Ypäjä Roosa Sjöberg Zida' Ya
2010 Kalajoki Miisa Pulkkanen Constantinus
2009 Riihimäki Tiia Kanto Mondays Malvir
2008 Kangasala Henriikka Heiskala Constantinus
2007 Turku Mikael Wahlman Neran V
2006 Seinäjoki Emma Broända Sir Vihtory
2005 Kalajoki Laura Palmu J.N. Jaromic
2004 Anna-Julia Kontio Rascal
2003 Anna-Sofia Kivi V.K. Felix
2002
2001 Tuuli Kivelä Captain´s Nico
2000
1999
1998 Julia Autio Harvey
1997 Essi-Lotta Rautiainen Talent
1996 Essi-Lotta Rautiainen Talent
1995 Sanna Lahdensuo Gaelic Silver Mist

LähteetMuokkaa

  • [1], viitattu 11.11.2013

ViitteetMuokkaa

  1. a b Tikander, Vesa: Urheilun vuosikirja 39, s. 281. Urheilumuseo, 2018. ISBN 978-952-6644-12-7.