Avaa päävalikko

Luettelo tenniksen WTA-maailmanlistan ykköspelaajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo WTA-tenniksen maailmanlistan ykköspelaajista vuodesta 1975 lähtien.

Joulukuussa 2007 todettiin australialaisen Evonne Goolagongin olleen tilastoykkösenä kahden viikon ajan huhti-toukokuussa 1976. Maailmanlistan ykkössija oli tuolloin virheellisesti merkitty Chris Evertille.[1]

Vuoden 2014 syyskuun loppuun mennessä kaikkiaan 20 eri pelaajaa oli käynyt WTA-maailmanlistan kärkipaikalla.

LuetteloMuokkaa

Päivitetty 30. syyskuuta 2014
Maa Nimi Ykköspelaajaksi Ykköspelaajasta Viikkoina Viikot yhteensä
  Chris Evert (1) 3. marraskuuta 1975 25. huhtikuuta 1976 (26) 26
  Evonne Goolagong (2) 26. huhtikuuta 1976 9. toukokuuta 1976 (2) 2
  Chris Evert 10. toukokuuta 1976 9. heinäkuuta 1978 (112) 138
  Martina Navrátilová (3) 10. heinäkuuta 1978 13. tammikuuta 1979 (27) 27
  Chris Evert 14. tammikuuta 1979 27. tammikuuta 1979 (2) 140
  Martina Navrátilová 28. tammikuuta 1979 24. helmikuuta 1979 (4) 31
  Chris Evert 25. helmikuuta 1979 15. huhtikuuta 1979 (7) 147
  Martina Navrátilová 16. huhtikuuta 1979 24. kesäkuuta 1979 (10) 41
  Chris Evert 25. kesäkuuta 1979 9. syyskuuta 1979 (11) 158
  Martina Navrátilová 10. syyskuuta 1979 6. huhtikuuta 1980 (30) 71
  Tracy Austin (4) 7. huhtikuuta 1980 20. huhtikuuta 1980 (2) 2
  Martina Navrátilová 21. huhtikuuta 1980 30. kesäkuuta 1980 (10) 81
  Tracy Austin 1. heinäkuuta 1980 17. marraskuuta 1980 (20) 22
  Chris Evert 18. marraskuuta 1980 2. toukokuuta 1982 (76) 234
  Martina Navrátilová 3. toukokuuta 1982 16. toukokuuta 1982 (2) 83
  Chris Evert 17. toukokuuta 1982 13. kesäkuuta 1982 (4) 238
  Martina Navrátilová 14. kesäkuuta 1982 9. kesäkuuta 1985 (156) 239
  Chris Evert 10. kesäkuuta 1985 13. lokakuuta 1985 (18) 256
  Martina Navrátilová 14. lokakuuta 1985 27. lokakuuta 1985 (2) 241
  Chris Evert 28. lokakuuta 1985 24. marraskuuta 1985 (4) 260
  Martina Navrátilová 25. marraskuuta 1985 16. elokuuta 1987 (90) 331
  Steffi Graf (5) 17. elokuuta 1987 10. maaliskuuta 1991 (186) 186
  Monica Seles (6) 11. maaliskuuta 1991 4. elokuuta 1991 (21) 21
  Steffi Graf 5. elokuuta 1991 11. elokuuta 1991 (1) 187
  Monica Seles 12. elokuuta 1991 18. elokuuta 1991 (1) 22
  Steffi Graf 19. elokuuta 1991 8. syyskuuta 1991 (3) 190
  Monica Seles 9. syyskuuta 1991 6. kesäkuuta 1993 (91) 113
  Steffi Graf 7. kesäkuuta 1993 5. helmikuuta 1995 (87) 277
  Arantxa Sánchez Vicario (7) 6. helmikuuta 1995 19. helmikuuta 1995 (2) 2
  Steffi Graf 20. helmikuuta 1995 26. helmikuuta 1995 (1) 278
  Arantxa Sánchez Vicario 27. helmikuuta 1995 9. huhtikuuta 1995 (6) 8
  Steffi Graf 10. huhtikuuta 1995 14. toukokuuta 1995 (5) 283
  Arantxa Sánchez Vicario 15. toukokuuta 1995 11. kesäkuuta 1995 (4) 12
  Steffi Graf 12. kesäkuuta 1995 14. elokuuta 1995 (9) 292
 
 
Steffi Graf &
Monica Seles
15. elokuuta 1995 3. marraskuuta 1996 (64) 356 & 177
  Steffi Graf 4. marraskuuta 1996 17. marraskuuta 1996 (2) 358
 
 
Steffi Graf &
Monica Seles
18. marraskuuta 1996 24. marraskuuta 1996 (1) 359 & 178
  Steffi Graf 25. marraskuuta 1996 30. maaliskuuta 1997 (18) 377
  Martina Hingis (8) 31. maaliskuuta 1997 11. lokakuuta 1998 (80) 80
  Lindsay Davenport (9) 12. lokakuuta 1998 7. helmikuuta 1999 (17) 17
  Martina Hingis 8. helmikuuta 1999 4. heinäkuuta 1999 (21) 101
  Lindsay Davenport 5. heinäkuuta 1999 8. elokuuta 1999 (5) 22
  Martina Hingis 9. elokuuta 1999 2. huhtikuuta 2000 (34) 135
  Lindsay Davenport 3. huhtikuuta 2000 7. toukokuuta 2000 (5) 27
  Martina Hingis 8. toukokuuta 2000 14. toukokuuta 2000 (1) 136
  Lindsay Davenport 15. toukokuuta 2000 21. toukokuuta 2000 (1) 28
  Martina Hingis 22. toukokuuta 2000 14. lokakuuta 2001 (73) 209
  Jennifer Capriati (10) 15. lokakuuta 2001 4. marraskuuta 2001 (3) 3
  Lindsay Davenport 5. marraskuuta 2001 13. tammikuuta 2002 (10) 38
  Jennifer Capriati 14. tammikuuta 2002 24. helmikuuta 2002 (6) 9
  Venus Williams (11) 25. helmikuuta 2002 17. maaliskuuta 2002 (3) 3
  Jennifer Capriati 18. maaliskuuta 2002 21. huhtikuuta 2002 (5) 14
  Venus Williams 22. huhtikuuta 2002 19. toukokuuta 2002 (4) 7
  Jennifer Capriati 20. toukokuuta 2002 9. kesäkuuta 2002 (3) 17
  Venus Williams 10. kesäkuuta 2002 7. heinäkuuta 2002 (4) 11
  Serena Williams (12) 8. heinäkuuta 2002 10. elokuuta 2003 (57) 57
  Kim Clijsters (13) 11. elokuuta 2003 19. lokakuuta 2003 (10) 10
  Justine Henin-Hardenne (14) 20. lokakuuta 2003 26. lokakuuta 2003 (1) 1
  Kim Clijsters 27. lokakuuta 2003 9. marraskuuta 2003 (2) 12
  Justine Henin-Hardenne 10. marraskuuta 2003 12. syyskuuta 2004 (44) 45
  Amélie Mauresmo (15) 13. syyskuuta 2004 17. lokakuuta 2004 (5) 5
  Lindsay Davenport 18. lokakuuta 2004 21. elokuuta 2005 (44) 82
  Marija Šarapova (16) 22. elokuuta 2005 28. elokuuta 2005 (1) 1
  Lindsay Davenport 29. elokuuta 2005 11. syyskuuta 2005 (2) 84
  Marija Šarapova 12. syyskuuta 2005 23. lokakuuta 2005 (6) 7
  Lindsay Davenport 24. lokakuuta 2005 29. tammikuuta 2006 (14) 98
  Kim Clijsters 30. tammikuuta 2006 19. toukokuuta 2006 (7) 19
  Amélie Mauresmo 20. toukokuuta 2006 12. marraskuuta 2006 (34) 39
  Justine Henin-Hardenne 13. marraskuuta 2006 28. tammikuuta 2007 (11) 56
  Marija Šarapova 29. tammikuuta 2007 18. maaliskuuta 2007 (7) 14
  Justine Henin 19. maaliskuuta 2007 18. toukokuuta 2008 (61) 117
  Marija Šarapova 19. toukokuuta 2008 8. kesäkuuta 2008 (3) 17
  Ana Ivanović (17) 9. kesäkuuta 2008 10. elokuuta 2008 (9) 9
  Jelena Janković (18) 11. elokuuta 2008 17. elokuuta 2008 (1) 1
  Ana Ivanović 18. elokuuta 2008 7. syyskuuta 2008 (3) 12
  Serena Williams 8. syyskuuta 2008 5. lokakuuta 2008 (4) 61
  Jelena Janković 6. lokakuuta 2008 1. helmikuuta 2009 (17) 18
  Serena Williams 2. helmikuuta 2009 19. huhtikuuta 2009 (11) 72
  Dinara Safina (19) 20. huhtikuuta 2009 11. lokakuuta 2009 (25) 25
  Serena Williams 12. lokakuuta 2009 25. lokakuuta 2009 (2) 74
  Dinara Safina 26. lokakuuta 2009 1. marraskuuta 2009 (1) 26
  Serena Williams 2. marraskuuta 2009 10. lokakuuta 2010 (49) 123
  Caroline Wozniacki (20) 11. lokakuuta 2010 13. helmikuuta 2011 (18) 18
  Kim Clijsters 14. helmikuuta 2011 20. helmikuuta 2011 (1) 20
  Caroline Wozniacki 21. helmikuuta 2011 29. tammikuuta 2012 (49) 67
  Viktoryja Azarenka 30. tammikuuta 2012 10. kesäkuuta 2012 (19) 19
  Marija Šarapova 11. kesäkuuta 2012 8. heinäkuuta 2012 (4) 21
  Viktoryja Azarenka 9. heinäkuuta 2012 17. helmikuuta 2013 (32) 51
  Serena Williams 18. helmikuuta 2013 (85) 208

Viikot maailmanlistan ykköspelaajanaMuokkaa

YhteensäMuokkaa

Pelaaja Viikot
1. Steffi Graf 377
2. Martina Navrátilová 332
3. Chris Evert 260
4. Martina Hingis 209
5. Serena Williams 208
6. Monica Seles 178
7. Justine Henin 117
8. Lindsay Davenport 98
9. Caroline Wozniacki 67
10. Viktoryja Azarenka 51
11. Amélie Mauresmo 39
12. Dinara Safina 26
13. Tracy Austin 21
Marija Šarapova 21
15. Kim Clijsters 20
16. Jelena Janković 18
17. Jennifer Capriati 17
18. Arantxa Sánchez Vicario 12
Ana Ivanović 12
20. Venus Williams 11
21. Evonne Goolagong 2

Yhteen menoonMuokkaa

Pelaaja Viikot
1. Steffi Graf 186
2. Martina Navrátilová 156
3. Chris Evert 113
4. Steffi Graf (2) 94
5. Monica Seles 91
6. Martina Navrátilová (2) 90
7. Steffi Graf (3) 87
8. Serena Williams 85
9. Martina Hingis 80
10. Chris Evert (2) 76

Maailmanlistan ykköspelaajat kauden lopussaMuokkaa

Lähde: WTA[2]

Vuosi Pelaaja
1975 Chris Evert (1)
1976 Chris Evert
1977 Chris Evert
1978 Martina Navrátilová (2)
1979 Martina Navrátilová
1980 Chris Evert
1981 Chris Evert
1982 Martina Navrátilová
1983 Martina Navrátilová
1984 Martina Navrátilová
1985 Martina Navrátilová
1986 Martina Navrátilová
1987 Steffi Graf (3)
1988 Steffi Graf
1989 Steffi Graf
1990 Steffi Graf
1991 Monica Seles (4)
1992 Monica Seles
1993 Steffi Graf
1994 Steffi Graf
1995 Steffi Graf
1996 Steffi Graf
1997 Martina Hingis (5)
1998 Lindsay Davenport (6)
1999 Martina Hingis
2000 Martina Hingis
2001 Lindsay Davenport
2002 Serena Williams (7)
2003 Justine Henin-Hardenne (8)
2004 Lindsay Davenport
2005 Lindsay Davenport
2006 Justine Henin-Hardenne
2007 Justine Henin
2008 Jelena Janković (9)
2009 Serena Williams
2010 Caroline Wozniacki (10)
2011 Caroline Wozniacki
2012[3] Viktoryja Azarenka (11)
2013 Serena Williams

LähteetMuokkaa

  1. Evonne Goolagong nousi tennisykköseksi, vaikka ura loppui 22 vuotta sitten 27.12.2007. Helsingin Sanomat. Viitattu 2.1.2008.
  2. Wozniacki Takes Home Year-End No.1 Again wtatennis.com. Viitattu 27.10.2011. (englanniksi)
  3. Azarenka Makes SFs, Clinches Year-End No.1 wtatennis.com. Viitattu 27.10.2012. (englanniksi)